Search
Close this search box.

بیماری پاژه نوک پستان چگونه درمان می شود؟

بیماری پاژه نوک پستان چگونه درمان می شود؟

فهرست مطالب

بیماری پاژه خارج پستانی به صورت بثورات مزمن مانند اگزما بر روی پوست در اطراف نواحی تناسلی مردانه و زنانه بروز می کند. نمای میکروسکوپی آن، بسیار شبیه حالتی است که در بیماری پاژه پستانی در پستان رخ می دهد.

تفاوت اصلی این دو در محل بثورات می باشد. محل بثورات در بیماری پاژه پستانی در اطراف نوک پستان و پوست آرئولار است و بثورات ناشی از بیماری پاژه خارج پستانی در ولو، ناحیه پرینه، کیسه بیضه، آلت تناسلی مردانه و زیر بغل ایجاد می شوند.

بیماری پاژه خارج پستانی غالباً در زنان بین 50 تا 60 سال دیده می شود. حدود 25 درصد با یک سرطان زمینه ای ارتباط دارد. درمان آن به طور معمول جراحی می باشد. پیش آگهی آن بسته به میزان تشخیص و درمان اولیه اختلال و همچنین ارتباط با سرطان زمینه ای متفاوت می باشد.

علائم پاژه پستان چیست؟

شایعترین علامت بیماری بیماری پاژه خارج پستانی، خارش خفیف تا شدید ضایعات اطراف ناحیه تناسلی یا مقعد می باشد

درد و خونریزی ممکن است بر اثر خاراندن ضایعات ایجاد شوند. ضایعات ممکن است خیم، قرمز و پوسته پوسته شوند. در زنان، شایع ترین ناحیه ضایعات، ولو می باشد. محل بثورات ناشی از بیماری پاژه خارج پستانی در پیش بینی خطر ابتلا به سرطان مفید می باشد. تقریباً 25-35٪ بیماری پاژه خارج پستانی در اطراف ناحیه مقعد با یک سرطان زمینه ای روده بزرگ مرتبط می باشند.

در بیشتر بیماری ها، علائم در افراد مختلف، متفاوت می باشند. افراد مبتلا به یک بیماری ممکن است علائم مشابه نداشته باشند.

راه درمان پاژه سینه

علت ایجاد بیماری پاژه پستانی ناشناخته است

علت ایجاد بیماری پاژه خارج پستانی ناشناخته است. تقریباً 25٪ موارد با تومور زمینه ای مرتبط هستند. توموری که به احتمال زیاد با این بیماری همراه است، کارسینوم آپوکرین می باشد. سایر سرطان های مرتبط عبارتند از کارسینوم آدنکس پوستی و سرطان غدد بارتولین، مجرای ادراری، مثانه، واژن، دهانه رحم، آندومتر یا پروستات. حدود 4-7٪ بیماران مبتلا به بیماری تناسلی، به یک کارسینومای همراه نیز مبتلا هستند. بیماری پرینه در 25-35٪ موارد با سرطان زمینه ای روده بزرگ مرتبط می باشد.

تشخیص بیماری پاژه سینه

تشخیص بیماری پاژه خارج پستانی باید با بررسی دقیق سیستم ها و معاینه فیزیکی آغاز شود. معاینات اولیه شامل موارد زیر می باشند: معاینه کامل پوست، لمس تمام غدد لنفاوی، معاینه مقعد، سیگموئیدوسکوپی، سیستوسکوپی.

راه درمان پاژه سینه

درمان بیماری پاژه خارج پستانی معمولاً جراحی و برداشتن ضایعه می باشد. تعیین میزان پوستی که باید برداشته شود، دشوار است.

به ویژه هنگامی که ضایعات در سراسر ناحیه تناسلی و مقعد منتشر شده باشند. از آنجا که این بیماری عود کننده است، بیماران باید از 2 ماه پس از جراحی برای 2 سال آینده هر 2 ماه مجددا معاینه شوند. بعد از 2 سال، پیگیری ها به صورت سالانه می شوند.

در مواردی که جراحی به دلیل عود یا محل امکان پذیر نباشد، گزینه های درمانی دیگری وجود دارد

از جمله: عوامل شیمی درمانی مانند 5-فلوئورویوراسیل، ایمیکوایمود، پاکلیتاکسل، تراستوزوماب و دوکتاکسل و همچنین درمان با فتودینامیکی آمینولولولینیک اسید، لیزر ابلاسیون و پرتودرمانی. متأسفانه، مطالعات مربوط به اثربخشی گزینه های درمانی فوق فقط به صورت مطالعات موردی و بررسی کمی مقالات با پیگیری محدود موجود می باشند.

پاژه سینه

پیش آگهی پاژه پستانی

پیش آگهی بیماری پاژه خارج پستانی به تشخیص زودرس و درمان جراحی بستگی دارد. پیش آگهی در مواردی که ضایعات فقط بر روی لایه بالایی پوست قرار دارند و نواحی اطراف ضایعه با جراحی برداشته می شود، خوب است.

یک مطالعه میزان مرگ و میر در بیماران فاقد سرطان همراه را 18٪ و بیماران مبتلا به سرطان زمینه ای را 46٪ را نشان داد. ضایعات ناحیه تناسلی و مقعد، تهاجم به لایه زیرپوستی و گسترش سرطان به غدد لنفاوی پیش آگهی را ضعیفی می کنند. میزان عود آن تقریباً 30٪ است که متوسط ​​ زمان عود بیماری 2.5 سال می باشد.

به یک متخصص مراجعه کنید

اگر به مشاوره پزشکی نیاز دارید، می توانید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. می توانید از اینترنت یا منابع مطمئن پزشک مورد نظر خود را پیدا کنید.

 

دکتر عباس انتظاری متخصص طب پیشگیری

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرجان چهارشنبه ۸ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من یه مدته تو چونم موی زاید دراومده پریودیم منظمه دارو هم مصرف نمیکنم دلیلش چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۸ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام جانم
      احتمالا اختلال هورمونی مطرح باشد
      موفق
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 687 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من هشت ماه دچارریزش موی سکه ای شدم شش بار هم تزریق کروتون داشتم از محلول هم استفاده میکنم جاهای که تزریق میشه مو در میاد ولی جای دیگر دوباره میریزد آقای دکتر خیلی خسته شدم این بیماری استرس من را دو چندان مردا خواهشا کمکم کنید در ضمن تا چند بار میشود از تزریق کوروتون استفاده کرد با تشکرايا کشیدن سیگار بیماری را تشدید ميکند
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام عباس جان
      مهمترین اقدام شناسایی عامل زمینه ساز ریزش موی سکه ای است. در بسیاری از موارد نیاز به درمان نیست و فقط حذف عامل زمینه ساز باعث بهبود ضایعات خواهد شد. در غیر اینصورت درمان های دارویی موضعی نتایج کوتاه مدت خواهد داشت
      سیگار و مشروبات الکلی ممکن است باعث شکست درمانی گردد.
      موفق
  • تصویر کاربر فدايي دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    سلام
    متاسفانه براي همسرم ريزش موي شديدي به وجود اومده به صورتي كة در برخي نقاط كاملا كف سرش مشخصه
    ممنون ميشم از راهنمايي شما
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام عزیزم
      ریزش مو در بانوان علل متعددی دارد. شایعترین آن کم خونی فقر آهن است. سایر علل عبارتند از اختلالات هورمونی، کمبود ریز مغذی ها و ….
      مهمترین جز درمان نیز شناسایی عامل زمینه ساز است.
      اگر تهران هستی با کلیه سوابق دارویی و آزمایشگاهی بیا مطب تا ببینمت
      موفق
درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر