Search
Close this search box.

علت گزانتلاسما و درمان چربی پلک

علت گزانتلاسما و درمان چربی پلک

فهرست مطالب

گزانتلاسما پلاک های زرد رنگی هستند که معمولاً نزدیک به گوشه داخلی پلک فوقانی بیشتر از پلک پایینی رخ می دهند.

گزانتلاسما پالپبراروم شایعترین گزانتومای گوشه داخلی چشم می باشد.

  • مفاصل، مخصوصاً در زانوها و آرنج ها
  • پاها
  • دست ها
  • باسن

گزانتوماها اندازه های مختلفی دارند. این توده ها ممکن است به کوچکی یک سر سوزن و یا به بزرگی یک انگور باشند.

آنها اغلب شبیه به برجستگی های صافی زیر پوست هستند و گاهی اوقات زرد یا نارنجی رنگ به نظر می رسند.

آنها معمولاً موجب درد نمی شوند. گرچه، ممکن است حساس و دارای خارش باشند. آنها ممکن است دسته ای از توده در یک ناحیه یا چندین توده ی مجزا در چند ناحیه مختلف از بدن باشند.

با وجود اینکه، گزانتلاسما آسیبی به شما نمی رساند، می تواند نشان دهنده ی این باشد که شما در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستید. بنابراین، از این شرایط پوستی غافل نشوید و به پزشک مراجعه کنید.

گزانتلاسما

علت ابتلا دانه های زرد رنگ روی پلک (گزانتلاسما)

این شرایط نادر است، اما اگر سطوح بالایی از کلسترول یا دیگر چربی ها در خون خود داشته باشید، ممکن است به این بیماری پوستی دچار می شوید. در صورت داشتن سطوح کلسترول طبیعی نیز ممکن است به گزانتلاسما دچار شوید.

اکثر افرادی که دچار این شرایط می شوند میان سال یا مسن هستند. این بیماری در بین زنان بیشتر از مردان شایع است. اگر شما گزانتلاسما دارید، باید با یک آزمایش خون، کلسترول شما بررسی شود.

چه چیزی باعث ایجاد گزانتلاسما می شود؟

تقریباً نیمی از افراد مبتلا به گزانتلاسما دارای کلسترول بالا هستند. اگر دارای شرایط زیر باشید، احتمال بیشتری دارد که به گزانتلاسما دچار شوید:

آی گزانتلاسما درمان می شود؟

این لکه ها احتمالاً خود به خود از بین نمی روند. آنها یا به همان اندازه باقی می مانند یا به مرور زمان بزرگتر می شوند.

گزانتلاسما

اگر شما نگران ظاهر این برجستگی ها هستید، می توانید آنها را از بین ببرید. پزشک شما می تواند با یکی از روش های زیر این کار را برای شما انجام دهد:

این درمان ها به خوبی عمل می کنند، اما عوارض جانبی مانند مواد زیر می توانند داشته باشند:

  • جای زخم
  • تغییرات در رنگ پوست
  • تغییر شکل پلک

توده ها ممکن است برگردند، به ویژه اگر شما کلسترول بالای ارثی داشته باشید.

گزانتلاسما ممکن است هشدار جمع شدن کلسترول در رگ های خونی شما باشد.

با گذر زمان، گزانتلاسما می تواند تبدیل به پلاک های چسبنده و سفت در رگ های شما شود. این تجمع آرترواسکلروزیس نامیده می شود و می تواند منجر به بیماری قلبی یا حمله قلبی شود.

توده ها ممکن است مربوط به دیگر خطرات بیماری های قلبی باشند، مانند:

گزانتلاسما

اگر شما متوجه وجود توده هایی روی پلک های خود شده باشید و بخواهید آن ها را از بین ببرید، با یک متخصص مراقبت های پوست  صحبت کنید.

جراح زیبایی چشم، چشم پزشکی است که تخصص او در انجام جراحی های پلاستیک روی چشم می باشد. همچنین پزشک  عمومی می تواند سطوح کلسترول، فشار خون و دیگر ریسک های قلبی شما را بررسی کند.

درمان گزانتلاسما چیست؟

گزانتلاسما را می توان با جراحی یا روش های تخریبی مانند لیزرهای  Nd:Ya، لیزر  PDL و لیزر  CO2درمان کرد.

گزینه های دیگر شامل مواد شیمیایی همچون اسید تریکلرواستیک، کرایوجراحی و ابلیشن رادیوفرکوئنسی (سوزاندن با فرکانس رادیویی) می باشند.

گزانتلاسما چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما یا متخصص پوست می تواند گزانتلاسما را تشخیص دهد. آنها ممکن است با بررسی پوست شما به سادگی این شرایط را تشخیص دهند. بیوپسی پوست می تواند وجود رسوب چربی در زیر پوست را تأیید کند.

آنها ممکن است برای شما آزمایش خون تجویز کنند تا سطوح لیپید خون شما را بررسی کنند، عملکرد کبد را ارزیابی کنند و  وجود دیابت را رد کنند.

اگر گزانتوما نشانه ی یک بیماری باشد، پس مشکل زمینه ای باید درمان شود. این درمان، اغلب از بین بردن توده ها و به حداقل رساندن احتمال بازگشت آنها می باشد. دیابت و سطوح کلسترول که به خوبی کنترل شده اند احتمال بروز گزانتوما را کاهش می دهد.

دیگر درمان ها برای گزانتوما شامل برداشتن با جراحی، جراحی با لیزر و یا درمان شیمیایی با اسید تری کلورواستیک می باشد. توده های گزانتوما پس از درمان ممکن است برگردند. گرچه، برخی از این روش ها ضرورتاً نمی توانند این شرایط را درمان کنند.

با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید کدام درمان مناسب شما می باشد. آنها می توانند مشخص کنند که آیا این بیماری با کنترل مشکل زمینه ای قابل درمان می باشد یا خیر.

 

گزانتلاسما

پیشگیری از بروز گزانتوما

گزانتوما ممکن است به طور کامل قابل پیشگیری نباشد. اما اقداماتی وجود دارد که شما می توانید احتمال بروز این شرایط را کاهش دهید. اگر شما مبتلا به دیابت یا چربی خون باشید، دستورالعمل های پزشک خود را در مورد نحوه درمان و کنترل آن دنبال کنید.

همچنین برای پیگیری مشکل خود، باید به طور منظم با پزشک خود ملاقات کنید. درباره ی داروهای مصرفی خود با پزشک صحبت کنید.

حفظ سطوح کلسترول و لیپید خون مناسب بسیار مهم است. شما می توانید این کار را با خوردن غذاهای سالم، ورزش منظم و مصرف داروهای ضروری انجام دهید. انجام آزمایش خون های منظم می تواند به حفظ سطوح مناسب کلسترول و لیپید کمک کند.

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر