Search
Close this search box.

کراتوز سبورئیک چیست؟

کراتوز سبورئیک چیست؟

فهرست مطالب

کراتوز سبورئیک، نوعی تومور پوستی است ولی سرطان نیست (خوش خیم). رنگ قسمت های برآمده این تومور می تواند از سفید به قهوه ای یا سیاه تغییر کند. کراتوزهای سبورئیک اغلب در قفسه سینه، بازوها، پشت یا قسمت های دیگری از بدن فرد ظاهر می شوند که در افراد بالای 50 سال بسیار شایع تر است، اما جوان تر ها نیز می توانند به این تومور مبتلا شوند.

با افزایش سن، ابتلا به این بیماری نیز افزایش پیدا می کند.

لایه خارجی پوست شما اپیدرم است. سلولهایی به نام کراتینوسیت قسمت عمده ای از این لایه را تشکیل می دهند. این سلول ها به طور منظم پوسته پوسته می شوند زیرا سلول های جوان جایگزین آنها می شوند.

در بیشتر موارد، این تومور فقط باعث مشکلات زیبایی می شود. در بعضی موارد، اگر تومور ها جایی باشند که با لباس در تماس باشند، می توانند باعث تحریک و خارش پوست شوند.

کراتوزهای سبورئیک سرطان محسوب نمی شوند. اما گاهی اوقات می توانند شبیه به تومورهای سرطانی به نظر بیایند. به همین دلیل، ممکن است پرسنل خدمات بهداشتی شما به گرفتن نمونه و بررسی تومور نیاز داشته باشد.

علائم کراتوز سبورئیک چیست؟

کراتوز سبورئیک معمولاً شبیه تومور مومی یا زگیل است. به طور معمول در صورت، سینه، شانه ها یا پشت ظاهر می شود. ممکن است یک تومور داشته باشید، اگرچه رشد چندگانه شایع تر است.

کراتوز سبورئیک:

کراتوز سبورئیک

تومور ها  بیشتر در سینه، شکم، کمر، گردن، بازوها، صورت یا سایر قسمت هایی از بدن که در معرض آفتاب هستند نمایان می شوند. ممکن است فقط 1 یا حداکثر صدها مورد از این تومور را داشته باشید. افزایش سن موجب تومورهای بیشتری می شود.

چگونه کراتوز سبورئیک تشخیص داده می شود؟

یک پرسنل خدمات بهداشتی اغلب می تواند کراتوز سبورئیک را بر اساس شکل ظاهری آن تشخیص دهد. در بعضی موارد، ممکن است نیاز به نمونه برداری باشد.

اگر تومور پوستی دارید که شما را نگران می کند، همیشه بهتر است که به پرسنل خدمات بهداشتی خود مراجعه کنید. پرسنل خدمات بهداشتی از شما در مورد سابقه پزشکی و علائم شما سوال خواهد کرد و همچنین شما را معاینه کرده و تومور را از نزدیک بررسی می کند.

برای پرسنل خدمات بهداشتی شما مهم است که اطمینان حاصل کند تومورهای بررسی شده، سرطانی یا پیش سرطانی نیستند. برخی از علائمی که ممکن است به پرسنل خدمات بهداشتی شما مربوط شود در صورت نیاز به بررسی احتمال تومور سرطانی دارد اگر:

کراتوز سبورئیک چگونه درمان می شود؟

کراتوزهای سبورئیک معمولاً فقط باعث ایجاد مسائل زیباشناسی می شوند. اما بسیاری از افراد نگران احتمال سرطانی آن هستند. همچنین ممکن است افراد بخواهند که آنها را از بین ببرند زیرا از شکل ظاهری آنها راضی نیستند.

کراتوز سبورئیک

در بیشتر موارد، آنها به هیچ درمانی نیاز ندارند. اما اگر تحریک آنها در اثر تماس با لباس، احساس خارش، نگرانی در مورد سرطانی بودنشان یا ناراضی بودن از شکل ظاهری آنها برایتان ناخوشایند است، می توانید انتخاب کنید 1 یا چند مورد آن را از بین ببرید. آنها را می توان با موارد زیر از بین برد:

نیتروژن مایع: نیتروژن مایع باعث یخ زدگی و در نتیجه افتادن آن می شود.

جراحی جزئی: این کار را می توان به 2 روش انجام داد:

  1. با چاقوی کوچک جراحی و داروی بی حس کننده برای جلوگیری از درد
  2. با برق برای سوزاندن تومور، و داروی بی حس کننده برای جلوگیری از درد

 

بیشتر تومورهایی که از بین میروند دوباره رشد نمی کنند. اگر بعد از درمان دوباره رشد کنند، برای اطمینان از درست بودن تشخیص و سرطانی نبودن تومور، به نمونه ای از بافت یا همان بیوپسی نیاز است.

سعی نکنید که خودتان کراتوز سبورئیک را از بین ببرید. ممکن است در مورد تشخیص اشتباه کرده باشید. و همچنین ممکن است لکه مورد نظر چیزی مهمتر یا خطرناک تری بوده باشد. از بین بردن ضایعه در خانه نیز ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.

چگونه متخصصین پوست کراتوز سبورئیک را تشخیص می دهند؟

در بیشتر موارد، یک متخصص پوست می تواند با دیدن آن به راحتی تشخیص دهد که تومور پوستی شما کراتوز سبورئیک است یا خیر. گاهی اوقات، کراتوز سبورئیک می تواند شبیه سرطان پوست باشد. در صورت ابتلا، متخصص پوست تومور را بر می دارد تا بتواند آن را زیر میکروسکوپ بررسی کند. این تنها راه تشخیص قطعی سرطان پوست است.

چگونه متخصصین پوست کراتوز سبورئیک را درمان می کنند؟

از آنجا که کراتوزهای سبورئیک بی خطر هستند، در بیشتر موارد نیازی به درمان ندارند. یک متخصص پوست زمانی ممکن است کراتوز سبورئیک را برطرف کند که:

  • که شبیه سرطان پوست است.
  • به لباس یا جواهرات تان گیر می کند.
  • به راحتی تحریک می شود.
  • از نظر بیمار ناخوشایند به نظر می رسد.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنم؟

نکات کلیدی در مورد کراتوز سبورئیک

کراتوز سبورئیک

علت کراتوز سبورئیک

عوامل خطر زا کراتوز سبورئیک

به طور کلی اگر بیش از 50 سال سن داشته باشید احتمال ابتلا به کراتوزهای سبورئیک بیشتر می شود. همچنین در صورت داشتن سابقه خانوادگی در این بیماری، احتمال ابتلا به آنها بیشتر است.

تومور خطر زا

اگر تومور به نظر می رسد شبیه سرطان پوست است، متخصص پوست شما احتمالاً آن را با تیغ می تراشد، که این عمل به یک پزشک ویژه آموزش دیده این امکان را می دهد که در زیر میکروسکوپ بدنبال سلولهای سرطانی پوست باشد.

دکتر عباس انتظاری متخصص مراقبت های پوستی

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نفیسه دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 769 مشاهده پرسش
    با سلام ، من 24 سالمه و کارمندم (حسابدار) .روی شانه های من از دوران نوجوانی جای جوش به رنگ قهوه ای باقی مونده و خیلی ظاهر بدی داره . من شهریور ماه مراسم ازدواج دارم . آیا با لیزر قابل درمان هستش و آیا اگه من الان مراجعه کنم تا اون موقع خوب میشه و مشکلی واسه مراسم عروسیم پیش نمیاد. یه سوال دیگه هم داشتم روی صورتم یک نقطه قرمز رنگی ایجاد شده که نمیدونم چیه اما مادرم هم روی پوستش از این نقطه های قرمز رنگ داره . آیا این نقطه قرمز رو میشه با لیزر از بین برد . ممنونم . بیصبرانه منتظر پاسخ شما هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام نفیسه جان
      راستش بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد
      معمولا یک دوره درمان دارویی، کرم موضعی، صابون و حتی لیزر ممکنه کمک کننده باشه
      موفقیت درمان به شرایط زمینه ای و پیگیری فرد بستگی دارد
      در ضمن برای درمان باید صبر و حوصله فراوان داشت
      موفق
درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر