پاپول مرواریدی مردانه یک حالت کاملا طبیعی است و معمولا خطری نداشته و نیازی به درمان ندارد . این ضایعات به شکل برجستگی های مروارید شکل یا نخ مانند یا شبیه زگیل های ریز روی کلاهک آلت تناسلی می باشد. معمولا پاپول مرواریدی در مردان در اطراف کلاهک آلت یا ناحیه ختنه گاه دیده می شود و در گروهی از افراد به دلیل شباهت زیاد به زگیل تناسلی باعث نگرانی ها و ناراحتی روحی فراوان می گردد.
دانه های مرواریدی ناحیه تناسلی در گروهی از مردان به دلیل تغییر شکل ظاهری به شدت باعث کاهش اعتماد به نفس می گردد اما خوشبختانه پاپول مروارید مردانه اصلا جنبه بیماری نداشته و هیچگونه خطری ندارد.
آیا پاپول مرواریدی مردانه خطرناک است؟
پاپول مروارید مردانه یک حالت طبیعی بوده و هرگز ماهیت بدخیمی پیدا نمی کند. معمولا پاپول مروارید مردانه در افراد ختنه نشده یا افرادی که دیر ختنه شده اند بیشتر دیده می شود اما علت دقیق این حالت هنوز مشخص نیست.
پاپول مروارید مردانه در گروهی از افراد به مرور زمان ممکن است خود به خود کاهش یافته یا از بین برود. مطالعاتی که در آمریکا انجام شده نشان داده است که پاپول مروارید مردانه در حدود 40 درصد مردان ختنه نشده و حدود 12 درصد مردان ختنه شده دیده می شود. هیچونه تفاوت نژادی در بین نژاد ها یا ملیت های مختلف در سطح جهان مشاهده نشده است.
درمان پاپول مرواریدی
بهبودی خود به خودی پاپول مرواریدی آلت بیشتر در بین سنین 18 تا 30 سالگی دیده می شود و در سنین بالاتر از 40 سالگی در اکثر موارد از بین می رود. در اکثر موارد نیازی به مداخله درمانی برای از بین بردن پاپول مرواریدی آلت وجود ندارد و آموزش افراد در مورد ماهیت پاپول مروارید مردانه باعث کاهش اضطراب می گردد.
اما در اکثر افرادی که پاپول تناسلی در مردان دارند حتی پس از کاهش اضطراب ناشی از آموزش و شناخت ماهیت غیر بدخیم و غیر واگیر بیماری، تمایل عجیبی به از بین بردن و درمان پاپول مروارید مردانه وجود دارد.
در مواردی که نظر ظاهری برای بیمار آزار دهنده باشد روش های با روش های متعددی می توان ضایعات را درمان نمود. از بین این روش ها می توان کرایوتراپی (معمولا طی چند جلسه) الکتروکوتر (طی یک جلسه) یا لیزر را نام برد
کرایوتراپی باید طی چندین جلسه و با احتیاط فراوان انجام شود معمولا اکثر بیماران از تورم و درد بعد از کرایوتراپی گله مند هستند و در میانه راه از ادامه درمان و جلسات بعدی منصرف می شوند. در گروهی از بیماران ممکن است لک یا تیرگی گذرا نیز ایجاد شود
الکتروکوتر یا سوزاندن پاپول مرواریدی روشی نسبتا دردناک است و معمولا در یک جلسه انجام می شود. در این روش بیماران از آسیب های ناحیه کلاهک آلت تناسلی بعد از ترمیم سوختگی شکایت دارند . این روش جز روش های نسبتا قدیمی است
در حال حاضر لیزر پاپول مرواریدی یکی از سریعترین و کم عارضه ترین روش های درمانی است. دوره نقاهت بسیار کوتاه است و نتایج بسیار عالی است. این روش نسبتا پرهزینه است . هزینه لیزر پاپول مرواریدی بسته به شرایط ضایعات متغیر است
علائم پاپول مرواریدی در مردان چیست؟
پاپول مرواریدی آلت هرگز علامت دیگری نظیر خارش، سوزش، ترشح و نظائر آن ندارد اما به مرور زمان با فزایش سن ضایعات بزرگتر و نمایان تر خواهند شد و پس از دهه چهارم زندگی به تدریج تحلیل خواهند رفت. پاپول تناسلی در مردان با بیماری های زگیل تناسلی، مولوسکوم، آنژیوفیبروم و هیپرپلازی غدد سبوره شباهت زیادی داشته و ممکن است از نظر تشخیصی اشتباه شود.
پاپول تناسلی در مردان معمولا نیاز به ارزیابی آزمایشگاهی یا نمونه برداری نیست اما در صورتی که سایر بیماری های مشابه مطرح باشد پزشک حتما نمونه برداری خواهد نمود. پاپول تناسلی در مردان معمولا نیازی به درمان ندارد در ضمن هیچ دارویی برای از بین بردن آنها وجود ندارد. برای افرادی که از نظر ظاهری و زیبایی آزار دهنده باشد، می توان از الکتروسرجری، کرایو یا لیزر استفاده نمود.
درمان پاپول مرواریدی با روش درمانی با لیزر دی اکسید کربن بسیار عالی است. لیزر بهترین روش برای از بین بردن پاپول مروارید مردانه است.
توجه:
⛔ داروی پدوفیلین یا اسید سالیسیلیک به هیچ عنوان نباید روی ضایعات استفاده گردد.
⛔ رژیم غذایی یا الگوی روابط جنسی یا دفعات رابطه جنسی روی پاپول مروارید مردانه تاثیر ندارد.
⛔ به منظور پیشگیری از پاپول مروارید مردانه مهمترین اقدام شناخته شده ختنه زود هنگام است.
فرق پاپول مرواریدی و زگیل تناسلی
ما 47 عکس مختلف از انواع زگیل تناسلی را برای شما گردآوری کرده ایم تا شکل زگیل را از نزدیک ببینید. برای مشاهده عکس های زگیل بر روی زگیل تناسلی مردان کلیک کنید.
در صورتی که مبتلا به ضایعه مشکوک روی آلت هستید یا پاپول تناسلی دارید:
- حتما برای معاینه به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است برخی از بیماری ها از نظر ظاهری کاملا شبیه هم باشند.
- معمولا پاپول مرواریدی آلت تناسلی هیچگونه خطری نداشته و اصلا نیازی به درمان ندارد.
- به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به درمان نکنید زیرا بسیاری از بیماری ها ممکن است کاملا شبیه هم باشند ولی درمان های کاملا متفاوتی داشته باشند.
- حتما برای تشخیص نوع ضایعه و بررسی ریسک های احتمالی نظیر زگیل آلت و ریسک سرطان زائی بیماری به پزشک مراجعه کنید.
- ممکن است نیاز به نمونه برداری و ارزیابی آزمایشگاهی باشد .
- در صورتی که مایل به طرح سوال و مشاوره با دکتر و یا مراجعه به مطب هستید از طریق زیر اقدام فرمائید
دکتر عباس انتظاری متخصص طب پیشگیری