Search
Close this search box.

قرص جوشان منیزیم چه موقع مصرف شود؟

قرص جوشان منیزیم چه موقع مصرف شود؟

فهرست مطالب

منیزیم ماده معدنی مهمی است، و در بیش از 300 واکنش آنزیمی در بدن انسان نقش دارد. از جمله کارکردهای متعدد آن عبارتند از: کمک به عملکرد عضله و عصب، تنظیم فشار خون، و پشتیبانی از سیستم ایمنی.

بدن یک فرد بزرگسال تقریباً شامل 25 گرم (g) منیزیم است که 50 تا 60 درصد آن توسط سیستم اسکلتی ذخیره می‌شود. مابقی در عضلات، بافت‌های نرم و مایعات بدن وجود دارد.

چرا به منیزیم نیاز داریم؟

بسیاری از افراد در ایالات متحده در رژیم غذایی خود منیزیم کافی دریافت نمی‌کنند، با این حال علائم کمبود آن را در افرادی که مشکلات سلامتی دیگری ندارند نمی‌توان مشاهده کرد.  

از نظر پزشکان کمبود منیزیم باعث عوارض سلامتی مختلف می‌شود، بنابراین افراد باید میزان منیزیم روزمره توصیه شده را مصرف کنند.

بادام، اسفناج، و بادام هندی برخی از مواد مغذی هستند که بالاترین سطح منیزیم را دارند. اگر فرد نتواند در طول رژیم غذایی خود منیزیم کافی دریافت کند، ممکن است پزشک مصرف مکمل‌ها را توصیه نماید.

در این مقاله به کارکرد و مزایای منیزیم می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که در بدن چه کاری انجام می‌دهد، منابع رژیمی آن چیست، و پزشکان درباره ریسک‌های سلامت احتمالی ناشی از مصرف زیاد منیزیم چه نظری دارند.

6 خاصیت قرص جوشان منیزیم

منیزیم یکی از مواد معدنی پرنیاز اساسی است. مواد معدنی پرنیاز عناصری هستند که افراد باید به مقادیر نسبتاً زیاد مصرف کنند .

حداقل 100 میلی‌گرم (mg) در روز. مواد معدنی کم‌نیاز مانند آهن و روی به همان اندازه مهم هستند، با این حال انسان به مقادیر کمتری از آنها احتیاج دارد.

منیزیم در بسیاری از عملکردهای بدن نقشی حیاتی دارد. در صورتی که به میزان کافی دریافت شود می‌تواند به پیشگیری یا درمان بیماری‌های مزمن از قبیل آلزایمر، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و عروقی، و میگرن کمک کند.

بخش‌های پیش رو کارکرد منیزیم در بدن و تأثیرات آن روی سلامت شخص را مطرح خواهند کرد.

6 خاصیت قرص جوشان منیزیم

تاثیر قرص منیزیم بر سلامت استخوان

با این که بیشتر پژوهش‌ها روی نقش کلسیم در سلامت استخوان تمرکز کرده‌اند، منیزیم نیز برای شکل‌گیری سالم استخوان ضروری است.

منیزیم می‌تواند سلامت استخوان را هم به شکل مستقیم و هم به شکل غیرمستقیم بهبود دهد چون به تنظیم سطح کلسیم و ویتامین دی، دو ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوان، کمک می‌کند.

منیزیوم و سلامت قلبی و عروقی

بدن برای حفظ سلامت ماهیچه‌ها از جمله قلب به منیزیم نیاز دارد. پژوهش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که منیزیم نقش مهمی در سلامت قلب دارد.

مطالعه انجام شده در سال 2018 گزارش داده است که کمبود منیزیم ریسک ابتلای فرد به مشکلات قلبی و عروقی را بیشتر می‌کند. بخشی از این به خاطر تأثیراتی است که در سطح سلولی دارد. نویسندگان مشاهده کرده‌اند کمبود منیزیم در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب شایع است و ممکن است باعث بدتر شدن نتایج بالینی آنها شود.

ریسک فوت در اشخاصی که پس از حمله قلبی خیلی زود منیزیم دریافت می‌کنند کمتر است. پزشکان گاهی در طی درمان نارسایی احتقانی قلب (CHF) از منیزیم استفاده می‌کنند تا ریسک آریتمی قلبی (بی‌نظمی در ضربان قلب)، یا ریتم غیرعادی قلب را کاهش دهند.

کمبود منیزیم و میگرن

منیزیم‌درمانی می‌تواند به جلوگیری از سردرد و تسکین آن کمک کند. علتش این است که کمبود منیزیم ممکن است روی انتقال‌دهنده‌های عصبی تأثیر گذاشته و انقباض رگ‌های خونی را محدود کند. اینها عواملی هستند که از نظر پزشکان به میگرن ارتباط دارند.

ممکن است افراد مبتلا به میگرن در مقایسه با دیگران سطوح پایین‌تری از منیزیم را در خون و بافت‌های بدن خود داشته باشند. احتمال دارد که سطح منیزیم در مغز انسان طی میگرن کاهش پیدا کند.

بررسی سیستماتیک انجام شده در سال 2017 نشان می‌دهد منیزیم‌درمانی می‌تواند برای جلوگیری از میگرن مفید باشد. به پیشنهاد نویسندگان مصرف 600 mg منزیم سیترات راهکار امن و مؤثری برای پیشگیری است.

بنیاد میگرن آمریکا گزارش می‌دهد افراد مکرر از دزهای 500-400 mg در روز برای پیشگیری از میگرن استفاده می‌کنند.

احتمالاً مقدار منیزیم برای تأثیرگذاری باید زیاد باشد و لازم است افراد تنها با مشورت پزشک از این درمان استفاده کنند.

کمبود منیزیم و میگرن

کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی PMS با قرص منیزیم

منیزیم همچنین می‌تواند در سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نقش داشته باشد.

مطالعات انجام شده در مقیاس کوچک، از جمله مقاله‌ای در سال 2012، بیان می‌کنند که مصرف مکمل‌های منیزیم به همراه ویتامین B-6 قادر است علائم PMS را بهبود دهد. با این وجود بررسی اخیر که در 2019 انجام شده گزارش می‌دهد تحقیقات متناقض بوده و مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف مکمل‌های منیزیم برای کاهش نفخ شکم، علائم مزاجی، و حساسیت غیرطبیعی سینه‌ها هنگام PMS مفید است.

کمبود منیزیم باعث اضطراب می شود!

سطح منیزیم روی اختلالات خلق و خو از قبیل افسردگی و اضطراب تأثیرگذار است.

با این حال پژوهش اشاره دارد که شواهد کیفیت ضعیفی دارند و پژوهشگران باید مطالعاتی با کیفیت بالا را انجام دهند تا بفهمند مکمل‌های منیزیم تا چه اندازه می‌توانند به کاهش اضطراب کمک کنند

نقش منیزیم در دیابت

پژوهش‌ها رژیم‌های حاوی منیزیم زیاد را با کاهش ریسک دیابت نوع 2 مرتبط دانسته‌اند. شاید علتش این باشد که منیزیم نقش مهمی در کنترل گلوکز و سوخت و ساز انسولین ایفا می‌کند.

بررسی انجام شده در سال 2015 مجله جهانی دیابت گزارش داد که بیشتر افراد مبتلا به دیابت  اما نه همه آنها منیزیم کمی دارند و ممکن است منیزیم در مدیریت دیابت مؤثر باشد.

امکان دارد کمبود منیزیم مقاومت به انسولین را بدتر کند، و این وضعیتی است که اغلب پیش از دیابت نوع 2 به وجود می‌آید. از سوی دیگر مقاومت به انسولین ممکن است باعث سطوح پایین منیزیم شود.

با این حال پیش از این که پزشکان بتوانند به طور روتین از منیزیم برای کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت استفاده کنند، پژوهشگران باید شواهد بیشتری جمع‌آوری کنند.

قرص جوشان منیزیم چه موقع مصرف شود؟

برای کمبود منیزیم چه باید کرد؟

هر چند بسیاری از افراد مقدار منیزیم توصیه شده را مصرف نمی‌کنند، علائم کمبود منیزیم در افرادی که از سایر لحاظ مشکل سلامتی ندارند نادر است.

کمبود منیزیم هیپومنیزیمی (کاهش منیزیم خون) نام دارد.

ناکافی بودن یا کمبود منیزیم می‌تواند باعث زیاده‌روی در مصرف الکل، تأثیر جانبی داروهای خاص، و برخی بیماری‌ها از قبیل اختلال گوارشی و دیابت شود. کمبود منیزیم در بزرگسالان با سن و سال بیشتر شایع‌تر است.

علائم کمبود منیزیم عبارتند از:

عوارض مصرف زیاد منیزیم

احتمالش کم است که منابع رژیم غذایی باعث مصرف بیش از حد منیزیم شوند زیرا بدن منیزیم اضافی غذا را از طریق ادرار دفع خواهد کرد.

با این حال مقدار زیاد منیزیم حاصل از مکمل‌ها ممکن است باعث مشکلات گوارشی از جمله اسهال، تهوع یا درد شکم شود.

دُزهای بسیار زیاد می‌تواند باعث مشکلات کلیه، فشار خون پایین، بند آمدن ادرار، تهوع و استفراغ، افسردگی، بی‌حالی، فقدان کنترل سلسله اعصاب مرکزی (CNS)، ایست قلبی و احتمالاً مرگ شود.

افرادی که اختلال کلیه دارند نباید مکمل‌های منیزیم مصرف کنند مگر این که پزشک‌شان توصیه کرده باشد.

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    سلام من جوانی 26, ساله هستم تقریبا 4,5,سالی میشه بیشتر وقت ها روی انگشت های پشت دستم از وسط تقریبا دو سه تا ازشون خشک میشه خارش کم با آب گرم تشدید میشه همراه با ترک خونریزی کم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر ع.م یکشنبه ۱۱ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 125 مشاهده پرسش
    سلام آیا بیماری گال با آزمایش تشخیص داده میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۱۱ دی ۱( 1 سال پیش)

      سلام جانم

      معمولا با شرح حال و معاینه بالینی تشخیص قطعی می شود

      موفق

  • تصویر کاربر رادین دوشنبه ۲۱ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر بنده پسر دو ساله ای دارم که مادرزادی روی صورتش خال نسبتا بزرگی دارد . ما ساکن شهر تبریز هستیم و به صورت حضوری به چندتا متخصص پوست مراجعه کرده ایم که فرمودن کاریش نمیشه کرد. میخواستم نظر شمارا بپرسم که درمانی دارد؟ اگر درمانی هست در چند سالگی باید اقدام شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۱ آذر ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      تا بعد از سن 8 سالگی صبور باش

      ممکنه بعد از این سن بتوان با لیزر مشکل را کاملا برطرف نمود

      نگران نباش

  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۳۰ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۵ سالم است روی کلاهک آلتم اینجوری سیاه شده از چی می‌تونه باشه یه موقع هایی هم یه احساس سوزش دارم در آلتم
    1. تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۳۰ آبان ۱( 2 سال پیش)
      عکس هم فرستادم
    2. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۳۰ آبان ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      پماد کالندولا کمک کننده است 

      نگران نباش

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مقدم یکشنبه ۲۲ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من همون مشکل تو ویدیو گفتین پیش اومده جوش های سرسفید وقرمز زده رو بدنم از چه داروی میتونم استفاده کردم پیس ماما رفتم بهم داکسی سایلیکین ومیترونیدزوال ۵۰۰ داده ولی من به خاطر معده درد نمیتونم داکسی سایکلین بخورم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۲ آبان ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      علی الحساب روزانه یک بار با بتادین ضد عفونی کن

      روزانه 2 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر ايدا سه شنبه ۲۹ شهریور ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر سلام وقت بخير
    توروخدا راهنماييم كنيد اين عكس زيگيل تناسلي هست ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۸ شهریور ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      با توجه به عکس ارسالی زگیل تناسلی مطرح نیست

      چنانچه وستیبولار پاپولوزیس مطرح باشد معمولا نیاز به درمان ندارد ولی در صورتی که از نظر ظاهری آزار دهنده باشد لیزر بهترین روش درمانی است. امکان از بین بردن این حالت با دارو وجود ندارد. بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی

      موفق

    2. تصویر کاربر ايدا دوشنبه ۲۸ شهریور ۱( 2 سال پیش)
      وای ممنونم
      چقدر حالم بد بود تو این مدت
      پس با این حساب نیازی به تست hpv نیست ؟
      یا محض احتیاط انجام بدم ؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۲۹ شهریور ۱( 2 سال پیش)

      نیازی به تست نیست ولی بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسر یکشنبه ۱۳ شهریور ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با سلام
    پوست بیضه های من نمیدونم به چه علتی خشک شده و خارش شدیدی داره تا جایی که ترک میخوره و بعد از خارش شدید گاهی اوقات خون کمی هم از ترک ها میاد ،ترکها خوب میشودپوست ریزی تمام میشه فکر میکنم که خوب شده ولی دوباره این سیکل شروع میشه ، پشت هم خوب میشه و دوباره شروع میشه، تمام لباسهای زیرم ریختم دورمجدد تهیه کردم،باز ادامه داره ، مزاحم شدم که علت و درمان این موضوع بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۱۳ شهریور ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی ممکنه پسوریازیس یا لیکن پلان یا اگزما مطرح باشه. در ویدئو زیر سعی کردم این موضوع را برات بیان کنم

      ممکن است نیاز به درمان های طولانی مدت باشد. همچنین در برخی از موارد ممکن است ضایعات پس از بهبودی مجددا عود کند بهتره برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری یا ارزیابی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ شهریور ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من همون نوجوانی هستم که یه ضایعه شفاف روی ژانومه بود پیام داده بودم گفته بودید نگران نباش در اکثر موارد جای نگرانی نیست . امروز روی آن ضایعه در حمام لیف کشیدم ناگهانی مثل یک بادکنک آن کوچک و مچاله شد هیچ خون ریزی یا خروج آبی ازش ندیدم ولی خیلی کوچیکه شد با اینکه ۷ سال بود هیچ تغییر نکرده بود . میخواستم بدونم به نظر شما این ضایعه چه نوع ضایعه ای است؟ عکسش را هم فرستادم ببینید چقدر کوچک شده
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۵ شهریور ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      نگران نباش ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر ماهان یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. من سال گذشته وقت گرفتم و خارش مقعد داشتم. دکتر دو تا پماد توی نسخه برای من نوشتن و گفتن مشکل خاصی نیست و به خاطر گرما و اصلاح موی اون ناحیه دچار این خارش شدم. الان هم همینطور شده. و من نسخه رو پیدا کردم. اسم اون دو تا پماد رو میخواستم بدرسم از دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      علی الحساب روزانه یک بار با بتادین ضد عفونی کن

      روزانه 3 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر ایرج دوشنبه ۲۰ تیر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    با سلام . ۳۸ ساله هستم و مشکل افزایش مایت های دمودکس روی سر و صورت و تمام بدن شدم و هر روز به تعداد زخم های دلمه دار پوستی از نوک پا تا فرق سرم اضافه می‌شود.در حال حاضر دسترسی به پزشک متخصص ندارم تا آن زمان برای جلوگیری از وخامت بیماری چه کاری باید انجام دهم . با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۰ تیر ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      در ادامه سوال عکس از ضایعه ارسال شود

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر