علت تغییر رنگ ناحیه تناسلی در مردان

علت تغییر رنگ ناحیه تناسلی در مردان

فهرست مطالب

در هنگام تحریک جنسی، آلت تناسلی مرد می تواند به دلیل افزایش جریان خون در عروق و غدد، رنگی مایل به قرمز، تقریباً بنفش به خود بگیرد. اما دلایل جدی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است سبب تغیر رنگ آلت تناسلی گردد.

تغییر رنگ آلت تناسلی مردان به چه علت است؟

دلایل تغییر رنگ آلت تناسلی می تواند از کبودی ناشی از برخورد با زیپ تا سرطان آلت تناسلی، یک بیماری نادر که نشان دهنده کمتر از 1 درصد سرطان ها در مردان ایالات متحده است، متغیر باشد. در برخی موارد، تغییر در رنگ آلت تناسلی مردان نشانه ای از بیماری مقاربتی (STD) یا بیماری پوستی غیر مسری و بی خطر است.

تغییر رنگ آلت تناسلی مرد تقریباً همیشه نیاز به معاینه پزشکی دارد. ممکن است در نهایت موقتی و نسبتاً خوش خیم باشد، اما نباید خودتان سعی کنید آن را تشخیص دهید.

در ادامه با دلایل احتمالی و گزینه های درمان تغییر رنگ آلت تناسلی مردانه آشنا می شوید.

کبودی یا آسیب دیدگی آلت تناسلی در مردان

کبودی در هر نقطه از بدن بخاطر پارگی مویرگ های خونی ریزی که دقیقاً در زیر سطح پوست قرار دارند، رخ می دهد. در اثر برخورد با زیپ، مقاربت شدید یا استمنا، یا در اثر نیشگون (فشار) و ضرب دیدگی، ممکن است آلت تناسلی مرد کبود شود.

یک کبودی ملایم در هنگام بهبودی رنگ تیره تری پیدا می کند و سپس از بین می رود و ممکن است به هیچگونه مراقبت پزشکی نیاز نداشته باشد.

کبودی های شدیدتر و کبودی هایی که به خودی خود بهبود نیابد، باید توسط پزشک معاینه شوند.

برای جلوگیری از آسیب دیدگی آلت تناسلی مرد، حتما هنگام ورزش از تجهیزات محافظ استفاده کنید و هنگام بستن زیپ شلوار مراقب باشد.

ملانوزیس آلت

ملانوز آلت تناسلی مرد

ملانوز آلت تناسلی، که  یک بیماری بی ضرر پوستی ست، باعث می شود تکه های کوچکی از پوست تیره روی شفت یا سر آلت تناسلی شما ظاهر شود که اصطلاحاً به آن گلنس نیز گفته می شود. این حالت وقتی اتفاق می افتد که ملانین به صورت رسوبات غلیظ روی سطح پوست شما تجمع یابد.

ملانوز آلت تناسلی یک بیماری STD و مسری نیست.

معمولاً برای این عارضه نیازی به درمان نیست، اگرچه برداشتن تکه ها از طریق جراحی در برخی موارد ممکن است. این روش ممکن است جای زخم های قابل توجهی ایجاد کند

در حال حاضر تقریبا به جر در موارد مشکوک به هیچ عنوان جراحی توصیه نمی شود

در مواردی که از نظر زیبایی و ظاهری آزار دهنده باشد می توان از روش های غیر جراحی نیز بهره برد

در حال حاضر لیزر بهترین و موثرترین روش درمانی است که معمولا نیاز به بیهوشی نداشته و درد یا خونریزی نیز نخواهد داشت و پزشک پس از بررسی های اولیه و در صورت نبودن ممنوعیت یا بیماری زمینه ای یا علائم خطر تصمیم به درمان خواهد گرفت

در زیر چندین نمونه از لک های تیره آلت و ملانوزیس نشان داده شده است. تقریبا در تمامی موارد می توان آنها را از بین برد

بیماری لیکن اسکلروز و بروز آن در تغییر رنگ آلت تناسلی

تکه های سفید رنگی که روی آلت تناسلی ایجاد می شود می تواند نشانه لیکن اسکلروز باشد. این یک بیماری پوستی است که در کسانی که ختنه نمی شوند بیشتر دیده می شود.

علاوه بر لکه های سفید که با پیشرفت بیماری بزرگتر می شوند، پوست آلت تناسلی نیز می تواند خارش دار و نازک شود. علائم دیگر شامل نعوظ دردناک و کاهش جریان ادرار است.

درمان معمولاً شامل یک پماد استروئیدی قوی است که مستقیماً روی پوست آسیب دیده قرار می گیرد. اگر فقط پوست ختنه گاه تحت تأثیر قرار گرفته باشد، ممکن است ختنه کردن توصیه شود.

لیکن اسکلروز یک بیماری دائمی است که می تواند دوره های بهبودی و عود مکرر داشته باشد.

اگر شما به لیکن اسکلروز مبتلا هستید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای سایر اختلالات خود ایمنی مانند بیماری تیروئید یا ویتیلیگو قرار داشته باشید.

ویتیلیگو یا بیماری پیسی در ناحیه تناسلی

بیماری ویتیلیگو هنگامی ایجاد می شود که سلول های پوست دیگر ملانین، رنگدانه ای که رنگ طبیعی پوست را ایجاد می کند، تولید نکنند. ویتیلیگو به طور معمول مناطقی مانند آرنج و زانو را تحت تأثیر قرار می دهد، اما ممکن است در هر نقطه از بدن، از جمله آلت تناسلی، ایجاد گردد. این بیماری دردناک یا مسری نیست. و معمولا بافت پوست را تحت تأثیر قرار نمی دهد.

ویتیلیگو ممکن است به صورت یک لکه کوچک مایل به سفید ظاهر شود یا ممکن است ناحیه بسیار بزرگتری را پوشش دهد. برخی از درمان های استروئیدی، و برخی از داروها که روی سیستم ایمنی بدن اثر می گذارند، ممکن است به بازیابی رنگ در مناطق کوچک یا خفیف آسیب دیده کمک کنند.

سفلیس یک بیماری مقاربتی است

سفلیس یک بیماری مقاربتی است که در صورت عدم درمان به موقع و موثر در نهایت می تواند بر مغز، قلب و سایر اندام ها تأثیر بگذارد.

اولین علامت آن معمولاً زخمی سفید یا قرمز در آلت تناسلی مردانه است که در ابتدا معمولاً دردناک نیست. اگر این بیماری درمان نشود، بثورات خارش دار می تواند در نقاط بیشتری از آلت تناسلی و بدن مرد ظاهر شوند. علائم دیگر آن می تواند شامل سردرد، تب و خستگی باشد.

سایر بیماری های مقاربتی، مانند زگیل تناسلی در مردان ، می توانند باعث ایجاد برجستگی، ضایعه و سایر تغییرات ظاهری شوند.

انجام تست منظم STD به تشخیص و درمان به موقع این بیماری در صورت ابتلای مجدد، کمک می کند. همچنین جلوگیری از شیوع بیماری نیز مهم است. برقراری رابطه جنسی محافظت شده نیز به شما کمک می کند تا شانس خود را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی افزایش دهید.

اگرچه سرطان آلت تناسلی در مردان نادر است، اما شناختن علائم آن برای انجام سریعتر اقدامات لازم، مهم است.

یکی از اولین علائم سرطان آلت تناسلی مردانه که در مراحل اولیه بیماری رخ می دهد، تغییر رنگ است. در این حالت ناحیه شفت یا گلنس ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. در این حالت آلت تناسلی ممکن است رنگی مایل به قرمز یا لکه های قهوه ای تخت داشته باشد. پوست آلت تناسلی نیز ممکن است ضخیم شده و دردناک گردد.

گزینه های درمانی شامل پرتودرمانی یا جراحی برای از بین بردن بخشهای کوچکی از بافت سرطانی از سطح پوست است. ماهیت سرطان و میزان شیوع آن، به تعیین بهترین روش درمانی کمک خواهد کرد.

دکتر عباس انتظاری متخصص طب پیشگیری

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مطالب مفید

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید: