Search
Close this search box.

هر آنچه در مورد زگیل تناسلی در بارداری باید بدانید

هر آنچه در مورد زگیل تناسلی در بارداری باید بدانید

فهرست مطالب

زگیل‌های تناسلی مشکلی خجالت آور و ناخوشایند محسوب می‌شوند. با این حال این بیماری برای زنان باردار می‌تواند مشکلاتی جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. در این مطلب درباره علائم زگیل تناسلی در بارداری و نحوه درمان آن خواهید آموخت.

علائم زگیل تناسلی در بارداری

رایج ترین نشانه این زگیل‌های تناسلی، ایجاد توده‌هایی تیره و یا هم رنگ بر روی پوست است، که بافت نرمی دارند و معمولا در اطراف واژن، دهانه رهم، مقعد و یا راست روده ایجاد می‌شوند. ابعاد و شکل زگیل‌های تناسلی می‌توانند متفاوت باشند. بیشتر زگیل‌های تناسلی دردی ایجاد نمی‌کنند اما ایجاد حس خارش و سوزش در این زگیل‌ها امری شایع است. البته ممکنه در گروهی از افراد هیچگونه حس خارش یا سوزش وجود نداشته باشد

زگیل‌های تناسلی در بارداری چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

سریع ترین و رایج ترین روش تشخیص زگیل های تناسلی در بارداری ، استفاده از مجموعه ای از آزمایش‌ها شامل آزمایش خون، معاینه بالینی و آزمایشی با نام پاپ اسمیر می‌باشد. پاپ اسمیر برای تشخیص تغییرات غیرعادی سلول‌های پوستی در دهانه رحم انجام می‌شود و معمولا این آزمایش برای یافتن سلول‌های سرطانی پیش از این که قادر به ایجاد خطر باشند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن باشند انجام می‌شود.

با وجود این که آزمایش پاپ اسمیر تنها برای شناسایی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) انجام نمی‌گیرد، این روش یکی از مهم ترین روش‌های شناسایی تغییرات سلولی دهانه رحم به واسطه این ویروس می‌باشد. اگر زگیل تناسلی زنان به وسیله روش‌های سنتی قابل تشخیص نباشند، پزشکان ممکن است برای نهایی کردن تشخیص خود انجام نمونه برداری جهت شناسایی زگیل‌های تناسلی را تجویز کنند. این موضوع می‌تواند برای تایید تشخیص اولیه پیشنهاد شود.

درمان زگیل تناسلی در بارداری

برای درمان زگیل‌های تناسلی در زمان بارداری، درک روش‌های ایمن و مناسب پیش از شروع فرآیند درمان اهمیت زیادی دارد.

هیچ درمان صد در صد زگیل تناسلی در زنان بارداری وجود ندارد. در واقع زگیل‌های تناسلی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) غیرقابل درمان هستند، اما این زگیل‌ها قابل مدیریت هستند. در این جا فهرستی از درمان‌های ایمن برای زگیل‌های تناسلی ارائه شده است:

۱. کرم‌های موضعی

در اغلب موارد و پیش از دوران بارداری، پزشکان کرم‌های موضعی را برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند، با این حال در زمان بارداری مراجعه مجدد به پزشک اهمیت دارد، دلیل این موضوع این است که بعضی از این کرم‌ها حاوی استروئیدهایی هستند که می‌توانند برای بارداری مشکل ساز شوند. پزشکان در زمان بارداری ممکن است کرم‌های موضعی ویژه ای را برای کمک به مدیریت و کاهش اندازه این زگیل‌ها تجویز کنند.

۲. منجمد کردن زگیل‌های تناسلی

فریز کردن زگیل تناسلی در بارداری

اگر نظر پزشک بر این باشد که زگیل‌های تناسلی بیش از حد بزرگ شده اند و می‌توانند مشکلاتی برای بارداری فرد ایجاد کنند، ممکن است از نیتروژن مایع برای منجمد کردن زگیل‌ها و حذف ایمن آنها استفاده شود. با این حال این روش معمولا زمانی استفاده می‌شود که زگیل‌ها بیش از حد بزرگ شده اند و مدیریت آنها دشوار شده است. این روش در واقع آخرین درمان پیشنهادی پزشکان محسوب می‌شود و نباید بدون حضور و تجویز پزشک انجام شود.

۳. جراحی

 مشابه منجمد کردن زگیل‌های تناسلی، این روش نیز راه حلی افراطی است که پزشکان تنها زمانی آن را تجویز می‌کنند که زگیل‌ها به فرد یا به تولد کودک صدمه وارد کنند. معمولا در زمان بارداری برداشتن زگیل‌ها با جراحی پس از سه ماهه اول یا در موارد نادر سه ماهه دوم انجام نمی‌شود، زیرا هر جراحی می‌تواند فشار زیادی به بدن مادر وارد کند و به توانایی وضع حمل مادر صدمه وارد کند. اگر پزشک برای بیمار جراحی را تجویز کرد، این معمولا بدین دلیل است که زگیل‌ها می‌توانند به زایمان کودک صدمه وارد کنند.

۴. رها کردن

در بیشتر موارد، زگیل‌های تناسلی خود به خود ظاهر و محو می‌شوند. می‌توان زگیل‌ها را به حال خود رها کرد تا خود به خود اندازه آنها کاهش پیدا کند، بدون این که نگرانی‌های دیگری وجود داشته باشد. البته این اقدام برای زگیل‌های بیش از حد بزرگ یا زگیل‌هایی که رشد سریعی دارند توصیه نمی‌شود.

بیشتر پزشکان احتمالا به حال خود رها کردن زگیل‌ها را برای زنان باردار پیشنهاد می‌کنند. با این حال پزشک مراقبت بر رشد زگیل را ادامه می‌دهد. این روش یکی از بهترین درمان‌های خانگی زگیل‌های تناسلی در زمان بارداری محسوب می‌شود، زیرا هیچ فشاری بر روی بدن مادر وارد نمی‌کند و از هیچ روش درمانی استفاده نمی‌شود.

 

۵. استفاده از لیزر

درمان زگیل تناسلی با لیزر

یکی از روش‌های درمانی که به طور معمول برای رهایی از زگیل‌های تناسلی استفاده می‌شود، جراحی لیزر است. این روش با سوزاندن زگیل‌های بیش از حد بزرگ به درمان بیماران کمک می‌کند. مشابه روش‌های درمانی دیگر، این روش نیز ریسک‌هایی را به همراه دارد، با این حال این ریسک‌ها چندان زیاد نیستند. پزشکان تنها زمانی استفاده از این روش را توصیه می‌کنند که زگیل‌ها ناراحتی بیش از حدی را ایجاد کنند و بیمار بدون برداشتن زگیل‌ها قادر به ادامه شرایط معمول زندگی خود نباشد.

۶. درمان‌های دارویی

در حال حاضر، داروهای کمی وجود دارند که می‌توانند به درمان زگیل‌ها در دوران بارداری کمک کنند. بیشتر داروهای مورد استفاده برای درمان زگیل‌ها پیش یا پس از دوران بارداری تجویز می‌شوند. اگر برای بیمار تشخیص زگیل‌های تناسلی داده شده و داروهایی تجویز شده اند و فرد قصد بارداری دارد، بهتر است پیش از باردار شدن در مورد مصرف داروهای خود با پزشک معالج مشورت نماید.

بیشتر داروهایی که پیش و پس از بارداری برای درمان زگیل‌های تناسلی تجویز می‌شوند حاوی استروئیدها هستند، عواملی که می‌توانند به بارداری فرد صدمه وارد کنند. داروهای کمی برای درمان ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وجود دارند که برای دوران بارداری ایمن هستند، با این حال تعداد کمی از این داروها برای این دوره تهیه شده اند و با مراجعه به پزشک می‌توان بسته به شدت زگیل‌ها از داروهای مناسب بهره مند شد.

مشکلات ناشی از زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری

طبیعی است زنانی که در دوران بارداری با زگیل‌های تناسلی روبرو می‌شوند، در مورد تاثیر این زگیل‌ها بر روی وضعیت سلامت کودکان خود نگران شوند، بنابرین در این جا فهرستی از مشکلات احتمالی برای مادران و فرزندان در دوران بارداری ارائه شده است:

# خطراتی که مادر را تهدید می‌کند

متاسفانه زگیل‌های تناسلی می‌توانند بر روی بارداری زنان تاثیراتی داشته باشند. خوشبختانه مشکلات جدی تنها در موارد نادری رخ می‌دهند. در این بخش تاثیرات احتمالی زگیل‌های تناسلی برای مادران بررسی شده اند:

# خطراتی که کودک را تهدید می‌کنند

خطرات زگیل تناسلی در بارداری برای نوزاد

در موارد نادر، ریسک‌هایی برای کودک نیز ایجاد می‌شوند، در این جا این ریسک‌ها فهرست شده اند:

دکتر عباس انتظاری،  متخصص طب پیشگیری

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر داود چهارشنبه ۴ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام زیر الت من چند وقتی هست پوست پوست میشود و خشک و زبر است مشکل ان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۴ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام داوود جان
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی ممکنه بیماری پسوریازیس یا اگزما برات مطرح باشه
      در اینصورت نیاز به درمان نسبتا طولانی مدت است
      سعی کن از استرس پرهیز کنی
      اگر تهران هستی با کلیه سوابق دارویی و آزمایشگاهی بیا مطب تا ببینمت
      موفق
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    استفاده از شامپوهای نرم کننده آیا به مرور زمان موجب نرم شدن دائمی مو میشود؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام محمد جان
      تقریبا تمامی شامپوها اثرات موقتی دارند
      موفق
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از سایت خوبتون.
    امروز متوجه درد در ناحیه خروج ادرار الت تناسلی خودم شدم و وقتی بررسی کردم دیدم یک زگیل سیاه رنگ در دهانه محل خروج ادرار به وجود اومده.لطفا راهنمایی کنین تا به حل این مشکل بپردازم.من ۱۹ سالمه و از نظر جسمی به رشد کامل رسیدم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام محمد رضا جان
      بهتره هر چه سریعتر برای معاینه و ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      ممکنه نیاز به اندوسکوپی یا لیزر باشه
      هر چه سریعتر بهتر
      موفق
  • تصویر کاربر پارميدا چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير
    تقريبا سه هفته پيش ديدم يک جوش سفيد خيلي ريز بغل چشم چپم بود البته نميشه گفت جوش, سفيد و زير پوست و خيلى ريزه,خيلى ناراحت شدم اما زياد توجه نکردم الان ديدم يکى ديگه اضافه شده روى گونه راستم البته با دقت زياد ديده ميشه واقعا نگران شدم ,به نظرتون دليلش چيه؟ ايا زياد ميشه؟ در حال حاضر از نظر تغذيه با چند ماه پيش هيچ تغييرى ايجاد نشده که بگم از اونه اما از لحاظ روحى شرايط کمى سخته و استرسم زياده نميدونم ربطى داره يا نه
    واقعا ممنون ميشم اگه راهنماييم کنيد
    ممنون از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام پارمیدا جان
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی معمولا چیز نگران کننده است
      علی الحساب از صابون کلیندا استفاده کن
      اگر تهران هستی با کلیه سوابق دارویی و ازمایشگاهی بیا مطب تا ببینمت
      موفق
  • تصویر کاربر فرید شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سام دکتر جان خیلی ممنون از راهنماییتون من یکم اضافه وزنم دارم و کبدم گرید2 هستش احتمال داره که این پاپولها به این دلایل ظاهر شده باشند؟
    بعد یه سوال دیگه یه واکسنی هست برای جلوگیری از گرفتن زیگیل تناسلی چه جوری و کجا باید این واکسن رو زد من 26 سالمم هست خیلی ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام فرید جان
      بهتره معاینه بشی در صورتی صلاحدید پزشک ممکن است واکسن گارداسیل برات تجویز بشه که بسیار کمک کننده است
      موفق
  • تصویر کاربر نازیلا پنجشنبه ۲۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    همسر من دچار مشکل زگیل تناسلی شد. مثل خال و فقط روی آلت که با انجماد برطرف شد. من برای معاینه به دکتر زنان مراجعه کردم. به من گفتن مشکلی نداری و دلیل بیماری همسرت تماس جنسی با فرد آلوده دیگری بوده. همسرم منکر میشه. خواهش میکنم به من بگوید علتش تماس جنسی ناسالم بوده؟ آیا میتواند دلیل دیگری داشته باشه؟ خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۲۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام نازیلا جان
      شایعترین راه انقال بیماری زگیل تناسلی تماس جنسی است اما سایر راه ها نظیر استفاده از تیغ مشترک، حمام های مشترک، استخر، سونا، سالن های ورزشی و .... نیز شانس آلوده شدن به ویروس را برای فرد ایجاد می کند.
      ابتلا به زگیل تناسلی به هیچ عنوان نشانه قطعی و 100 درصدی خیانت همسر نیست
      موفق
  • تصویر کاربر ashkan یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    سلام
    از اینکه سوال قبلی من رو پاسخ دادید متشکرم.
    یک ضایعه روی صورتم بود که گفتید اگر بزرگ شد یا تغیر شکل داد نمونه برداری کن.
    دیروز من رفتم یک پزشک عمومی میگه از کبدته و ازمایش کبد نوشت.
    نظره شما چیه اقای دکتر ایم به کبد بر میگرده یا از همین ضایعه ه ای که استعداد بدخیمی دارند؟
    کیشه برش داشت که شانس برخیمی از بین بره؟
    ضایعه کمی برجستست
    24ساله هستم.مذکر. پوست روشن
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام جانم
      عکس ارسالی را دیدم. البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی احتمال بدخیمی خیلی بالا نیست
      همچنین می توان آنرا به صورت کامل برداشت و برای بررسی دقیقتر به آزمایشگاه فرستاد
      ممکنه با لیزر نیز بتوان آنرا برداشت
      موفق
  • تصویر کاربر مائده پنجشنبه ۹ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    باسلام میخواسم در مورد داری FURTERN
    برای رویش مو اطلاعاتی به دست بیاورم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۹ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام مائده جان
      راستش من اطلاعات علمی دقیقی در مورد چیزی که اشاره می کنی ندارم
      موفق
  • تصویر کاربر فرزانه یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر ،
    27 سال دارم ، دارای پوستی روشن همراه با موهای زیاد اما کرکی که در برابر از بین بردن موها به همه ی روش ها واکنش شدیدی نشان میدهد و بمدت دو سال است که از جوش و جای جوشهایی که در اثر اپیلاسیون به صورت لک و اسکار برجسته بر روی بازو پیدا کرده ام میرنجم و از درمان موضعی پاسخ مثبت نگرفته ام و جز راه درمان درمورد
    دستگاه لایت و از بین بردن موهای کرکی روی بازو اگر راهنمایی بفرمایید کمال تشکر را دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام فرزانه جان
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی بهتره یک ارزیابی دقیقتر برات انجام بشه
      برای لک های به جای مانده معمولا یک دوره درمان دارویی و کرم موضعی و گاهی مواقع لیزر می تواند کمک کننده باشد
      برای موهای کرکی موجود نیز ممکن است بتوان با E-Light آنها را تا حدود زیادی از بین برد
      اگر تهران هستی با کلیه سوابق دارویی و آزمایشگاهی بیا مطب تا ببینمت
      موفق
  • تصویر کاربر م.پ چهارشنبه ۱۴ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    با سلام
    من خانمی 32 ساله هست که مدت 5 ماهیست درگیر جوش بویژه در ناحیه زیر گردن شدم. قرصهای داکسی، آزیترومایسین،محلول اریترومایسین و محلولهای ساختنی استفاده کردم.آزمایش خون هورومونی دادم و درآزمایش اول پرولاکتین 44و در آزمایش مجدد به فاصله یکماه 17 شده بود. سونو تخمدان و رحم بدون مشکل بود.لطفا راهنمایی کنین برای قطع جوشها چه باید بکنم. اسپیرونولاکتون پیشنهاد شده بود ، آیا عوارض پرمویی یا برگشت مجدد ندارند و پس از قطع مصرف بازگشت جوش بهمراه ندارند. آیا نیاز به آزمایش مجدد پرولاکتین هست ؟اگر نیاز هست تا قبل از این آزمایش از قرصی استفاده کنم یا نه؟
    خواهشا منو راهنمایی کنین. این مشکل هم کلی وقت و فکر منو درگیر کرده و کلی هم هزینه برام داشته ولی به نتیجه هم نرسیدم !!!
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۴ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی با توصیفی که می کنی به نظر می رسد مشکل هورمونی برات مطرح باشد که در صورت عدم کنترل آن عملا درمان جوش ها برای مدت طولانی با دشواری روبرو خواهد بود
      سعی کن با نظر پزشک معالجت داروها و رژیم غذایی مناسب را رعایت کنی
      مصرف میوه و سبزیجات تازه در برنامه روزانه غدایی ات باشه
      موفق
درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر