Search
Close this search box.

هر آنچه در مورد زگیل تناسلی در بارداری باید بدانید

هر آنچه در مورد زگیل تناسلی در بارداری باید بدانید

فهرست مطالب

زگیل‌های تناسلی مشکلی خجالت آور و ناخوشایند محسوب می‌شوند. با این حال این بیماری برای زنان باردار می‌تواند مشکلاتی جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. در این مطلب درباره علائم زگیل تناسلی در بارداری و نحوه درمان آن خواهید آموخت.

علائم زگیل تناسلی در بارداری

رایج ترین نشانه این زگیل‌های تناسلی، ایجاد توده‌هایی تیره و یا هم رنگ بر روی پوست است، که بافت نرمی دارند و معمولا در اطراف واژن، دهانه رهم، مقعد و یا راست روده ایجاد می‌شوند. ابعاد و شکل زگیل‌های تناسلی می‌توانند متفاوت باشند. بیشتر زگیل‌های تناسلی دردی ایجاد نمی‌کنند اما ایجاد حس خارش و سوزش در این زگیل‌ها امری شایع است. البته ممکنه در گروهی از افراد هیچگونه حس خارش یا سوزش وجود نداشته باشد

زگیل‌های تناسلی در بارداری چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

سریع ترین و رایج ترین روش تشخیص زگیل های تناسلی در بارداری ، استفاده از مجموعه ای از آزمایش‌ها شامل آزمایش خون، معاینه بالینی و آزمایشی با نام پاپ اسمیر می‌باشد. پاپ اسمیر برای تشخیص تغییرات غیرعادی سلول‌های پوستی در دهانه رحم انجام می‌شود و معمولا این آزمایش برای یافتن سلول‌های سرطانی پیش از این که قادر به ایجاد خطر باشند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن باشند انجام می‌شود.

با وجود این که آزمایش پاپ اسمیر تنها برای شناسایی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) انجام نمی‌گیرد، این روش یکی از مهم ترین روش‌های شناسایی تغییرات سلولی دهانه رحم به واسطه این ویروس می‌باشد. اگر زگیل تناسلی زنان به وسیله روش‌های سنتی قابل تشخیص نباشند، پزشکان ممکن است برای نهایی کردن تشخیص خود انجام نمونه برداری جهت شناسایی زگیل‌های تناسلی را تجویز کنند. این موضوع می‌تواند برای تایید تشخیص اولیه پیشنهاد شود.

درمان زگیل تناسلی در بارداری

برای درمان زگیل‌های تناسلی در زمان بارداری، درک روش‌های ایمن و مناسب پیش از شروع فرآیند درمان اهمیت زیادی دارد.

هیچ درمان صد در صد زگیل تناسلی در زنان بارداری وجود ندارد. در واقع زگیل‌های تناسلی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) غیرقابل درمان هستند، اما این زگیل‌ها قابل مدیریت هستند. در این جا فهرستی از درمان‌های ایمن برای زگیل‌های تناسلی ارائه شده است:

۱. کرم‌های موضعی

در اغلب موارد و پیش از دوران بارداری، پزشکان کرم‌های موضعی را برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند، با این حال در زمان بارداری مراجعه مجدد به پزشک اهمیت دارد، دلیل این موضوع این است که بعضی از این کرم‌ها حاوی استروئیدهایی هستند که می‌توانند برای بارداری مشکل ساز شوند. پزشکان در زمان بارداری ممکن است کرم‌های موضعی ویژه ای را برای کمک به مدیریت و کاهش اندازه این زگیل‌ها تجویز کنند.

۲. منجمد کردن زگیل‌های تناسلی

فریز کردن زگیل تناسلی در بارداری

اگر نظر پزشک بر این باشد که زگیل‌های تناسلی بیش از حد بزرگ شده اند و می‌توانند مشکلاتی برای بارداری فرد ایجاد کنند، ممکن است از نیتروژن مایع برای منجمد کردن زگیل‌ها و حذف ایمن آنها استفاده شود. با این حال این روش معمولا زمانی استفاده می‌شود که زگیل‌ها بیش از حد بزرگ شده اند و مدیریت آنها دشوار شده است. این روش در واقع آخرین درمان پیشنهادی پزشکان محسوب می‌شود و نباید بدون حضور و تجویز پزشک انجام شود.

۳. جراحی

 مشابه منجمد کردن زگیل‌های تناسلی، این روش نیز راه حلی افراطی است که پزشکان تنها زمانی آن را تجویز می‌کنند که زگیل‌ها به فرد یا به تولد کودک صدمه وارد کنند. معمولا در زمان بارداری برداشتن زگیل‌ها با جراحی پس از سه ماهه اول یا در موارد نادر سه ماهه دوم انجام نمی‌شود، زیرا هر جراحی می‌تواند فشار زیادی به بدن مادر وارد کند و به توانایی وضع حمل مادر صدمه وارد کند. اگر پزشک برای بیمار جراحی را تجویز کرد، این معمولا بدین دلیل است که زگیل‌ها می‌توانند به زایمان کودک صدمه وارد کنند.

۴. رها کردن

در بیشتر موارد، زگیل‌های تناسلی خود به خود ظاهر و محو می‌شوند. می‌توان زگیل‌ها را به حال خود رها کرد تا خود به خود اندازه آنها کاهش پیدا کند، بدون این که نگرانی‌های دیگری وجود داشته باشد. البته این اقدام برای زگیل‌های بیش از حد بزرگ یا زگیل‌هایی که رشد سریعی دارند توصیه نمی‌شود.

بیشتر پزشکان احتمالا به حال خود رها کردن زگیل‌ها را برای زنان باردار پیشنهاد می‌کنند. با این حال پزشک مراقبت بر رشد زگیل را ادامه می‌دهد. این روش یکی از بهترین درمان‌های خانگی زگیل‌های تناسلی در زمان بارداری محسوب می‌شود، زیرا هیچ فشاری بر روی بدن مادر وارد نمی‌کند و از هیچ روش درمانی استفاده نمی‌شود.

 

۵. استفاده از لیزر

درمان زگیل تناسلی با لیزر

یکی از روش‌های درمانی که به طور معمول برای رهایی از زگیل‌های تناسلی استفاده می‌شود، جراحی لیزر است. این روش با سوزاندن زگیل‌های بیش از حد بزرگ به درمان بیماران کمک می‌کند. مشابه روش‌های درمانی دیگر، این روش نیز ریسک‌هایی را به همراه دارد، با این حال این ریسک‌ها چندان زیاد نیستند. پزشکان تنها زمانی استفاده از این روش را توصیه می‌کنند که زگیل‌ها ناراحتی بیش از حدی را ایجاد کنند و بیمار بدون برداشتن زگیل‌ها قادر به ادامه شرایط معمول زندگی خود نباشد.

۶. درمان‌های دارویی

در حال حاضر، داروهای کمی وجود دارند که می‌توانند به درمان زگیل‌ها در دوران بارداری کمک کنند. بیشتر داروهای مورد استفاده برای درمان زگیل‌ها پیش یا پس از دوران بارداری تجویز می‌شوند. اگر برای بیمار تشخیص زگیل‌های تناسلی داده شده و داروهایی تجویز شده اند و فرد قصد بارداری دارد، بهتر است پیش از باردار شدن در مورد مصرف داروهای خود با پزشک معالج مشورت نماید.

بیشتر داروهایی که پیش و پس از بارداری برای درمان زگیل‌های تناسلی تجویز می‌شوند حاوی استروئیدها هستند، عواملی که می‌توانند به بارداری فرد صدمه وارد کنند. داروهای کمی برای درمان ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وجود دارند که برای دوران بارداری ایمن هستند، با این حال تعداد کمی از این داروها برای این دوره تهیه شده اند و با مراجعه به پزشک می‌توان بسته به شدت زگیل‌ها از داروهای مناسب بهره مند شد.

مشکلات ناشی از زگیل‌های تناسلی در دوران بارداری

طبیعی است زنانی که در دوران بارداری با زگیل‌های تناسلی روبرو می‌شوند، در مورد تاثیر این زگیل‌ها بر روی وضعیت سلامت کودکان خود نگران شوند، بنابرین در این جا فهرستی از مشکلات احتمالی برای مادران و فرزندان در دوران بارداری ارائه شده است:

# خطراتی که مادر را تهدید می‌کند

متاسفانه زگیل‌های تناسلی می‌توانند بر روی بارداری زنان تاثیراتی داشته باشند. خوشبختانه مشکلات جدی تنها در موارد نادری رخ می‌دهند. در این بخش تاثیرات احتمالی زگیل‌های تناسلی برای مادران بررسی شده اند:

# خطراتی که کودک را تهدید می‌کنند

خطرات زگیل تناسلی در بارداری برای نوزاد

در موارد نادر، ریسک‌هایی برای کودک نیز ایجاد می‌شوند، در این جا این ریسک‌ها فهرست شده اند:

دکتر عباس انتظاری،  متخصص طب پیشگیری

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پدرام شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    یک شال پیش به یک پزشک مراجعه کردم که میگفت زگیل تناسلی داری . و با لیزر یه کارهایی کرد حالا من از کجا بفهمم زگیل هست یا نیست . ضرر داره یا نه . چیکار کنن
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      برای تشخیص قطعی ممکنه نیاز به نمونه برداری از ضایعه باشد
      موفق
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام
    بیشتر موهای زائد صورتم سفید شده اند می تونم از لیزر استفاده کنم آیا از بین خواهد رفت.
    قبلا الکترولیز کرده ام و از بین نرفته اند

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      لیزر فقط روی موهای تیره اثرگذار است
      موفق
  • تصویر کاربر ونوس سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5493 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید ، 34 ساله هستم ، در آزمایشهایی که سابق بر این انجام داده بودم پرولاکتین از سطح معمول بالاتر بود ، کییست تخمدان نداشتم ، ام آر آی مشکلی نداشت ، تیرویید هم ندارم ، مدت طولانی دکتر غدد برای من دارو تجویز میکرد و تحت درمان بودم ، اما در آزمایشهای بعدی سطح پرولاکتین کمی پایینتر آمده بود اما همچنان بالاتر از حد معمول بود ، نهایتا اینکه به دلیل مصرف داروهای هورمونی استروژنی میگرن در من تقویت شد و مدتهاست میگرن دارم ، در نتیجه داروها رو ادامه ندادم ، الان هم پرانول و لاموتریژین مصرف میکنم برای میگرن و در حال کم کردن و در نتیجه قطع داروها زیر نظر پزشک هستم .
    سوالم از شما اینه که با توجه به پرولاکتین بالا با این شرایط که توضیح دادم انجام لیزر موهای زائد کار بی فایده ای هست؟ یا مشکلی نداره لیزر انجام بدم ؟
    ممنون وتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      استفاده از لیزر در شرایطی که لاموتریژین مصرف شود ممکن است با عوارضی همراه باشد
      بهتره قبل از آغاز یک تست برات انجام شود
      موفق
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    با سلام . متاسفانه سه سال پیش من به ریزش موی سکه دچار شدم . و بعد از مراجعه به متخصص و مصرف محلول ماینوکسیدل درمان شد و لی بعد از دو سال دوباره به این بیماری دچار شدم و از دفعه قبل شدیدتر بود که پس مراجعه به پزشک و مصرف همان محلول متاسفانه بهبود حاصل نشد . در مراجعه بعدی به دکتر ، برایم آمپول نسخه کرد و به قسمت هایی که ریزش داشت تزریق کرد و پس از یک ماه موهای ریز در بعضی مناطق دیده می شود و متاسفانه در بعضی از نقاط جدید شروع به ریزش کرده . به نظر جنابعالی ، بهبود حاصل میشود ؟اگر نشد چیکار کنم؟ آیا راه درمان دیگری هم دارد ؟ممنون از سایت خوبتان
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      ریزش موی سکه ای معمولا نیاز به درمان ندارد و اکثر موارد بعد از شناسایی و رفع عامل زمینه ای بهبود می یابد
      بهتره یک ارزیابی دقیقتر از نظر عواملی نظیر استرس، برخی عفونت های موضعی و سیستمیک برای انجام بشه
      نگران نباش
      موفق
  • تصویر کاربر س جمعه ۱۰ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با سلام
    زنی 34 ساله هستم.به صورت ارثی چربی خون بالا د ارم.. و به طور ارثی مستعد کیست اپیدرمال هستم و همچنین لیپوم های ریزی در چندنقطه دارم.در15 سالگی تست سرطلان غدد لنفاوی دادم و جوابش منفی بود.
    با لیپوم ها کنار آمده ام اما چند تا سوال دارم
    1-کیست های اپیدرمال در ناحیه تناسلی روی لب بزرگ دارم که هرازگاهی یکی مستعد تخلیه مشود و بعد از چند روز با خروج توده چربی بدون خون ریزی تخلیه میشود و در این فاصله درد شدیدی دارد آیا رای برای ازبین بردن کلی هست؟
    2کیست های اپیدرمال در مادرم هم وجود داشت به صورت زیر پوستی در صورت که ناپیدا بود اما با گذشت سن مثل توده سفید ظاهر شده اند آیا ممکنه من هم بعد از 50 سالگی دچار این موضوع بشم؟
    3-بدلیل چربی خون هر از گاهی (بیشتر در زمان تغییر فصل)یک دمل چرکی بزرگی می زنم معمولا در کشاله ران یا زیر بغل که بعد از یک هفته درد و تورم تخلیه شده و با خروج توده چربی تخلیه میشود.سنتی ها میکویند گرمی بدن است اما ایا راهی برای درمانش وجود دارد؟ عکس دمل را پیوست میکنم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۱۰ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      کیست اپیدرمال معمولا هیچونه عارضه جدی برای فرد ایجاد نمی کند
      معمولا درمان نیز لازم نیست مگر از نظر ظاهری و زیبایی
      در سایر مواردی که اشاره می کنی ممکنه کیست زیر جلدی یا آبسه مطرح باشد که باید از نظر عوامل زمینه ساز بررسی گردد
      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      موفق
    2. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۱۰ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      کیست اپیدرمال معمولا هیچونه عارضه جدی برای فرد ایجاد نمی کند
      معمولا درمان نیز لازم نیست مگر از نظر ظاهری و زیبایی
      در سایر مواردی که اشاره می کنی ممکنه کیست زیر جلدی یا آبسه مطرح باشد که باید از نظر عوامل زمینه ساز بررسی گردد
      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      موفق
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رها چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام.جدیدا صورتم جوش میزنه گاهی ریز ریز و گاهی هم کمی بزرگ برای درمان هم به پزشک مراجعه کردم که بهم صابون نو باکتری و پماد و چند بسته قرص داد که بعد استفاده همچنان جوش می زنم وتغیری ایجاد نشده.
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی عامل زمینه ساز است.
      ممکنه نیاز به استفاده از داروهای موضعی، کرم یا حتی لیزر باشد
      موفق
  • تصویر کاربر سحر یکشنبه ۵ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ,من ۲۴سالمه دخترم و مجرد و اصلا رابطه ی جنسی نداشتم حتی پوستی, چندوقت پیش دچار خارش شدشد شدم ولی با آب نمک و کمپرس خوب شدم ولی دوره ی قاعدگیم به اندازه ۱۲روز عقب افتاد دکتر رفتم آمپول نوشت و قرص هماتینیک و پروژسترون داد همون روز پریود شدم ولی الان که یه بسته قرصم تموم شده متوجه برآمدگی روی لبه ی خارجی شدم,خیلی نگرانم ,ممکنه زگیل باشه؟ بخاطر چیه؟ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۵ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی نظر دقیقی داد ولی احتمال زگیل خیلی کمه
      بهتره با پزشک معالجت بیشتر مشورت کنی
      موفق
  • تصویر کاربر توحید پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 806 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر هر از گاهی این دانه ها روی بیضه هام ظاهر میشه چیکار کنم؟ نیاز به درمان دارد یا نه و اینکه چین اینا
    در تصویر ارسالی گزاشتم عکسو ببینید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      این حالت طبیعی است و نیاز به درمان خاصی نیست
      موفق
  • تصویر کاربر نفيسه چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام و خداقوت خدمت آقاي دكتر
    بنده به زخم وسط ٢ ابروم دارم كه حدودا ٢٠ سال هست كه دارمش ، يك وسيله اي فلزي به ان خورده و جاش مونده، ميشه لطفا بگيد بعد از اين همه سال ميشه از بين بردش؟؟ هزينه رو هم تقريبي بهم ميگيد، ممنون
    تصوير رو هم ارسال ميكنم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی معمولا تا حدود خیلی زیادی ضایعات اینچنینی را می توان با جلسات متعدد درمانی و لیزر اصلاح نمود
      هزینه ها قابل پیش بینی نیست
      موفق
  • تصویر کاربر فرح چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    ناحیه تناسلی بعداز اپیلاسیون دچار تیرگی شد(قهوه ای تیره)بعداز لیزر با سی آی پی ال موهای زائد با تجویز پزشک تیرگی ها به شدت تشدید شد و روی شکمم هم در اثر سوختگی با لیزر لک های قهوه ای تیره شکل گرفت.دکتر بعدی لیزر دایود با صلاح دید خودشون انجام دادن و یک روشن کننده جدید تجویز کردند ولی این تیرگی ها در سطح وسیع هیچ تغییری جز تیره تر شدن نکردند.لازم به ذکر هست که یک ساله انواع روشن کننده های دستساز و آماده رو با تجویز متخصص استفاده دارم میکنم.
    آیا واقعا این تیرگی ها ماندگار شدند و راهی برای بهبود نیست.
    مشکل تیروئید و کبد و هورمونی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام جانم
      این مسئله به مرور زمان کاهش خواهد یافت
      نگران نباش و با تیم درمانی خودت بیشتر مشورت کن
      موفق
درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر