منو

آیا بیماری گال کشنده است؟

آیا بیماری گال کشنده است؟

فهرست مطالب

گال نوعی بیماری پوستی است که توسط حشره‌ای بسیار ریز به نام Sarcoptes scabiei ایجاد می‌شود. این حشره‌های بسیار ریز میکروسکوپی، می‌توانند ماه‌ها روی پوست شما زندگی کنند. آن‌ها می‌توانند روی سطح پوست تولید مثل کنند، در آن فرو روند، تخم گذاری کنند و باعث ایجاد حساسیت‌های قرمز همراه با خارش بر روی پوست شوند.

در هر زمان تقریباً 130 میلیون مورد از ابتلا به بیماری گال در جهان گزارش می‌شود. اگرچه این یک بیماری بسیار مسری است که به راحتی از طریق تماس مستقیم پوست می‌تواند از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود، اما گال می تواند به عنوان یک بیماری آمیزشی نیز مطرح باشد و از طریق رابطه جنسی نیز منتقل می شود

حداقل مدت زمان تماس برای انتقال انگل گال حدود 30 دقیقه است لذا تماس های کوتاه مدت نظیر دست دادن یا بغل کردن معمولا باعث انتقال بیماری نخواهد شد

علائم گال یا جرب

پس از مواجهه اولیه با گال، حداقل 10 روز تا شش هفته طول می‌کشد تا علائم اولیه ظاهر شوند. علائم معمولاً در افرادی که قبلاً دچار گال بوده‌اند با سرعت بیشتری بروز می‌کنند.

علائم برجسته گال شامل جوش و خارش شدید است که در شب آزاردهنده‌تر خواهد بود. خراش مداوم در ناحیه آلوده می‌تواند  منجر به ایجاد زخم شود. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است نیاز به درمان اضافی با آنتی بیوتیک برای عفونت پوستی باشد.

برای آلوده شدن به انگل گال نیاز به تماس نزدیک بین افراد وجود ندارد و هیره ها می‌توانند از طریق تماس با لباس یا ملافه‌های آلوده نیز منتقل شوند.

اگرچه گال می‌تواند برای فرد بیماری آزار دهنده‌ای باشد اما معمولا به نحو موثری درمان است، درمان اغلب شامل داروهایی است که حشره‌های ریز مولد گال و تخم‌های آن‌ها را از بین می‌برد. از آن‌جا که گال بسیار مسری است، پزشکان معمولاً درمان را برای تمام افرادی که در تماس مکرر با شخص مبتلا به گال است، تجویز می‌کنند.

تشخیص گزش گال و حساسیت‌های پوستی قرمز رنگ می‌تواند به یافتن سریع‌تر درمان کمک کند

نواحی شایع درگیری در گال
  • سر
  • صورت
  • گردن
  • دست ها
  • کف پا

این حساسیت‌های پوستی می‌تواند شامل گزش‌های ریز، کهیر، جوش های زیر پوستی یا برجستگی‌های جوش مانند باشد. شیارهای زیرپوستی ناشی از نفوذ حشرات گاهی روی پوست دیده می‌شود و به صورت خطوط ریز برجسته یا تغییر رنگ یافته به نظر می‌رسند.

در مواردی که گال در ناحیه تناسلی دیده شود معمولا به دنبال رابطه جنسی با فرد آلوده بوده است.

گال در ناحیه تناسلی به شگل گال ندولر بوده و به صورت برجستگی قرمز رنگ همراه با خارش می باشد. در بسیاری از موارد بیماری شبیه به زگیل تناسلی مردان است ولی وجه افتراق این دو وجود خارش ( بخصوص خارش شبانه ) در بیماری گال تناسلی است

آیا میدانید دلیل اگزمای دستگاه تناسلی در مردان چیست؟

گال از چی به وجود میاد؟

گال نتیجه هجوم هیره های کوچک و هشت پا از خانواده عنکبوتیان است. این حشره‌ها به قدری کوچک هستند که نمی‌توانید آن‌ها را روی پوست خود ببینید، اما مطمئناً می‌توانید اثرات آن‌ها را ببینید.

انگل ها برای زندگی و تغذیه در لایه بالایی پوست فرو می‌روند. انگل ماده تخم گذاری می‌کنند، پوست به انگل و مواد زائد آن‌ها واکنش نشان می‌دهد و حساسیت‌های قرمز و خارش‌دار ایجاد می‌کند.

این انگل به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند. تماس مستقیم پوست آلوده با پوست سالم متداول‌ترین راه برای انتقال آلودگی است. انگل ها از سطوح آلوده زیر نیز همچنین قابل انتقال هستند:

  • مبلمان
  • لباس‌ها
  • ملافه‌ها

وسایل و امکاناتی که افراد مشترکا از آن‌ها استفاده می‌کنند باعث گسترش آلودگی می‌شود، مکان‌هایی نظیر خانه‌های سالمندان یا مراکز مراقبت ویژه.

عکس بیماری پوستی گال

درمان گال چیست؟

درمان گال معمولاً با از بین بردن آلودگی شروع می‌شود، برای این کار پمادها، کرم ها و لوسیون‌هایی تجویز می‌شود که می‌توان آن‌ها را مستقیماً روی پوست قرار داد. داروهای خوراکی نیز برای درمان ممکن است تجویز شود.

پزشک احتمالاً از بیمار می‌خواهد تا دارو را شب‌ها که حشرات بیشتر فعال هستند استفاده کند. شاید لازم باشد درمان را بر تمام پوست خود از گردن به پایین اعمال کنید. صبح روز بعد می‌توان دارو را شست.

اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل‌های پزشک خود را بسیار دقیق دنبال کنید. ممکن است لازم باشد درمان موضعی را طی هفت روز تکرار کنید.

داروی درمان گال چیست؟

  • کرم 5 درصد پرمترین
  • لوسیون 25 درصد بنزیل بنزوات
  • پماد 10 درصد گوگردی
  • کرم 10 درصد کروتامیتون
  • لوسیون 1 درصد لیندان

آنتی بیوتیک برای گال

پزشک شما همچنین ممکن است داروهای اضافی برای کمک به تسکین برخی از علائم آزار دهنده مرتبط با گال تجویز کند. این داروها عبارتند از:

  • آنتی هیستامین‌ها، مانند بنادریل (دیفن هیدرامین) یا لوسیون پراموکسین برای کمک به کنترل خارش.
  • آنتی بیوتیک برای از بین بردن هرگونه عفونت که در نتیجه خاراندن مداوم پوست ایجاد می‌شود.
  • کرمهای استروئیدی برای رفع تورم و خارش

قرص ایورمکتین برای درمان گال

ممکن است برای گال شدید یا گسترده، درمان تهاجمی‌تری لازم باشد. یک قرص خوراکی به نام ایورمکتین (Stromectol) می‌تواند به افرادی داده شود که:

  • پس از درمان اولیه، بهبودی در علائم مشاهده نمی‌کنید.
  • مبتلا به گال نروژی یا پوسته‌دار باشد.
  • گال اکثر بدن را فرا گرفته باشد.

صابون گوگرد برای درمان جرب و گال

گوگرد عنصری است که در چندین درمان با گال تجویز می‌شود. همچنین می‌توانید گوگرد را خریداری کنید و از آن به عنوان صابون، پماد، شامپو یا مایع برای درمان گال استفاده کنید.

توجه به این نکته مهم است که هیچ درمانی برای گال توسط سازمان غذا و دارو تأیید نشده است.

در هفته اول درمان، ممکن است به نظر رسد که علائم در حال بدتر شدن هستند. با این حال، بعد از هفته اول، خارش کمتری خواهید داشت و در هفته چهارم درمان، بهبودی کامل حاصل می‌شود.

پوستی که ظرف یک ماه بهبود نیافته است ممکن است همچنان به حشره‌های ریز گال مبتلا باشد. لازم به یادآوری است که خارش پس از ابتلا به گال می‌تواند تا یک ماه طول بکشد.

اگر متوجه شدید که علائم پس از چهار هفته درمان همچنان وجود دارد، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.

صابون گوگرد برای درمان جرب و گال

راه های طبیعی درمان گال

برخی از درمان‌های سنتی گال می‌توانند عوارض جانبی ناخواسته مانند احساس سوزش در پوست، قرمزی، تورم و حتی بی‌حسی یا گزگز ایجاد کنند. گرچه این عوارض به طور معمول موقتی هستند، اما ممکن است برای فرد آزار‌دهنده باشند.

درمان های طبیعی متداول برای گال عبارتند از:

روغن درخت چای: 

مطالعات و بررسی‌ها در سطح کوچک نشان می‌دهند روغن درخت چای ممکن است گال را درمان کند، در عین حال خارش را کاهش دهد و به از بین بردن حساسیت‌های پوستی کمک می‌کند. با این حال، روی انگل هایی که در پوست شما فرو رفته‌اند به خوبی اثر نخواهد کرد.

آلوئه ورا:

 ژل آلوئه‌ ورا به دلیل توانایی در کاهش تحریک و سوزش پوست مشهور است، اما یک مطالعه انجام شد کوچک نشان داد که آلوئه ورا به همان اندازه که یک نسخه برای درمان گال تجویز می‌شود موفق است. فقط باید مطمئن باشید که آلوئه ورا خالص را خریداری می‌کنید، نه یک محصول تزریق شده آلوئه ورا.

کرم کپسایسین:

اگرچه این ماده حشرات ریز مولد گال را از بین نخواهد برد، اما کرم‌های ساخته شده با کپسایسین از فلفل کاین ممکن است با حساسیت زدایی از پوست، شما را در برابر گزش‌ها و اشکالات آزار دهنده درد و خارش تسکین دهد.

اسانس‌های روغنی:

روغن میخک یک کشنده طبیعی است که دلیل این امر وجود هیره‌ها است. سایر روغن‌های اساسی از جمله اسطوخودوس‌، گیاه بادرنجبویه و جوز هندی نیز می‌توانند در درمان گال مفید باشند.

صابون:

اجزای فعال پوست، برگ و دانه‌های درخت چریش ممکن است حشره‌های ایجاد کننده گال را از بین ببرند. صابون‌ها، کرم ها و روغن های ساخته شده با عصاره این درخت می‌تواند به ضربه زدن و حذف هیره‌ها کمک کند.

درمان‌های خانگی گال نویدهایی را برای تسکین علائم آلودگی و از بین بردن حشراتی که باعث ایجاد علائم ناخوشایند هستند، می‌دهد. ولی تقریبا برای از بین بردن عامل انگلی بی تاثیر هستند

 

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

سوال خود را در اینجا ثبت کنید و کد رهگیری دریافت فرمائید.  سوالات طی 5 تا 10 روز آینده پاسخ داده خواهند شد

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر دانیال دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آیا گال رویه سر و صورت هم فعالیت میکنه و باعث خارش اون نقاط هم میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      معمولا گال سر و صورت را درگیر نمی کند

      موفق

  • تصویر کاربر Azad دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 44 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من دقیقا یه ماهی هست که دچار بیماری گال شدم و نمیدونم باید چکار کنم خیلی اذیت میشم دو بار هم رفتم دکتر فقط یه کرم بهم دادن که هیچ اثری نداشت البته ایران نیستم آلمان زندگی میکنم ممنون میشم یه داروی گیاهی خوبی یه چیزی معرفی کنید بهم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است

      رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است

      کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید یک هفته میشه تو یک خیاطی شروع بکار کردم و الان فهمیدم که همه مبتلا به گال هستن و دو سه باری دکتر رفتن و دارو تجویز کردن ولی تاثیری نداشته و من بدنم در طول روز یجورایی میخاره جا های مختلفی در گرمای روز نمیدونم هنوز مبتلا شدم یا نه و باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است

      رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است

      کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر رام یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام آیا بعداز شروع درمان گال بعداز دوهفته دوباره دونه می‌زنیم ؟
    از کجا بفهمیم ک گال خوب شده
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      معمولا کلیه علائم و خارش باید برطرف شده باشد

      معمولا 2 تا 3 هفته زمان لازم است

      موفق

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۱ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    اقای دکتر قبلا سوال پرسیدم میخاستم برای اینکه درک بهتری از شرایطم داشته باشید به صورت جزعی تر شرح حال کنم.دکتر پماد پرمترین یک درصد موی سر رو تجویز کرد و من پماد رو زدم فرداش پس از دوازده ساعت با شامپوی مخصوص خودم رو شستم.همچنین دکتر امپول جنتامایسین اگر اشتباه نکنم برای تلفظ برای من و کل خانواده تجویز کرد که در سه دز و در سه روز پشت هم باید تزریق میشد.اینها گذشت و بنده خارش داشتم و در سوال قبل گفتم حتی خواب منو مختل کرده بود.به دکتر مراجعه مجدد کردم و اینبار دکتر دو دز امپول دیگه که اسمشو نمیدونم تجویز کردند با قرص هیدروکسیزین .یک پماد بتاپلازول اسمشو نمیدونم هم تجویز کردند و گفتند به نقاطی که میخاره بزنید.یک پماد دست ساز هم بود که به داروخانه سفارش دادم و گفتند شب ها به نقاطی که خارش دارید بزنید پماده حالت روغن جامد بود.بعد از این سری من خارشم خیلی بهبود پیدا کرد اما الان نقاطی که بیشتر بدنم میخاره نواحی اطراف ناف و شکم(خط وسط شکم از سینه تا ناف)دست ها به خصوص ساعد دست.و ساق پا و زانو.ساق پا و زانو امروز خداروشکر کمتر شدند اما دست و شکم خیر.اقای دکتر ببخشید زیاد نوشتم وقتتون گرفته میشه اما من خیلی نگرانم که خدایی نکرده دوبارخ بیماری رو داشته باشم بخاطر همین به شما پناه اوردم😔.تشخیص شما چی هست بر اساس این جزعیات ایا همان خشکی پوسته؟در ضمن فردا وارد هفته سوم پس از درمان میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲۱ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      احتمالا بله 

      ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک معالج مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲۱ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر
    من نزدیک ۸الی۹ ماه هست ک مبتلا به بیماری گال شدم از پماد پرمترین و قرص ایورومکتین استفاده کردم (تجویزات دکتر) استفاده کردم نسبت به قبل کمتر شده ولی بازم مثل جوش سطح پوستم هست و خارش داره شب ها
    دیگه واقعا نمیدونم چطور باید ازبین ببرمش
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۲۱ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است

      رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است

      کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 1835 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دو هفته ای میشه درمان بیماری رو گذروندم و تقریبا دو یا سه روز دیگه وارد هفته سوم پس از درمان میشم.دکتر که رفتم پماد پرمترین موی سر رو برای من تجویز کردند و گفتن شب به تمامی نقاط بدنم از پشت گوش تا نوک پا بمالم و من همه جای بدنمو بی درنگ به پماد اغشته کردم.از شب استفاده پماد تا سه چهار روز بعد خارش های من تشدید شد به طوری که اصلا نمیزاشت من شبا بخوابم.دوباره پیش دکتر رفتم گفتند بیماری از بین رفته و پوست شما به علت دارو ها خشک شده اینبار یه پماد دست ساز بمن دادند با قرص هیدروکسی زین و امپول.بعد از مصرف این ها خارش من خیلی بهبود پیدا کرد و الان شب ها راحت میتونم بخوابم اما این خارش هرچند خیلی کم شده اما هنوز ادامه داره و این تونل های بیماری هنوزم از روی بدنم نرفتند و بدنم تازه تازه داره جوش میزنه و جای خارشم زخم میشه.ایا بیماری من از بین رفته و این عوارضشه یا هنوز مستعد گال هستم خیلی نگرانم لطفا پاسخ بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      داروهای استفاده شده در بیماری گال نیز می تواند به دلیل ایجاد خشکی روی پوست باعث خارش گردد

      بهتره لوسیون بدن استفاده شود

      معمولا دوره درمان گال نیز 3 هفته است

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر شبنم سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام.من و دخترم همزمان بعد از سفر به شمال چند تا دونه قرمز رنگ تو قسمت های مختلف بدنمون در اومد.خارش زیاد نیست.بعضی دانه ها بزرگ و بعضی خیلی ریز هست.بعضی ها هم انگار چرک سفید رنگ داره.رفتم دکتر پوست تشخیص گزیدگی معمولی حشره دادن.ولی دارن اضافه میشن.چون یکی از بستگان نزدیک دو ماه قبل گال داشت ،فکر می‌کنم گال باشه.چه جوری متوجه بشم؟؟سر خود پمادپرمترین رو دو بار استفاده کردم.فقط مشکل این هست که نمیدونم چی هستن.حدود ۲۰ تا دونه من زدم.چهار تا دخترم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من و خانواده حدود یک ماه پیش مسافرت خانه مادرم رفتیم و اونجا بودیم پدر و مادرم دچار گال شده بودن که بعدن فهمیدیم الان من خودم فقط یک مقدار خارش دارم ولی بچه هام خارش ندارن و شنیدم که همه کسانی که با شخص مبتلا با گال یک جا بودن باید درمان بشن الان سوالم اینه یعنی با این که بچه هام خارش ندارن و خودم هم فقط خارش دارم جوش ندارم میشه جهت پیش گیری کرم پرمترین بزنیم؟ یا هر دارویی که شما می فرمائید ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید از استرس روز وشل ندارم و بیشتر نگران بچه ها هستم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۷ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است

      رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است

      کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر خدیجه دوشنبه ۱۶ مرداد ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همسرم گال داشته نفهمیدیم و باهم رابطه بر قرار کردیم چی میشه چجور گال را از بین ببریم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۶ مرداد ۲( 3 ماه پیش)

      سلام جانم

      بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است

      رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است

      کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر