Search
Close this search box.

آیا بیماری گال کشنده است؟

آیا بیماری گال کشنده است؟

فهرست مطالب

گال نوعی بیماری پوستی است که توسط حشره‌ای بسیار ریز به نام Sarcoptes scabiei ایجاد می‌شود. این حشره‌های بسیار ریز میکروسکوپی، می‌توانند ماه‌ها روی پوست شما زندگی کنند. آن‌ها می‌توانند روی سطح پوست تولید مثل کنند، در آن فرو روند، تخم گذاری کنند و باعث ایجاد حساسیت‌های قرمز همراه با خارش بر روی پوست شوند.

در هر زمان تقریباً 130 میلیون مورد از ابتلا به بیماری گال در جهان گزارش می‌شود. اگرچه این یک بیماری بسیار مسری است که به راحتی از طریق تماس مستقیم پوست می‌تواند از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود، اما گال می تواند به عنوان یک بیماری آمیزشی نیز مطرح باشد و از طریق رابطه جنسی نیز منتقل می شود

حداقل مدت زمان تماس برای انتقال انگل گال حدود 30 دقیقه است لذا تماس های کوتاه مدت نظیر دست دادن یا بغل کردن معمولا باعث انتقال بیماری نخواهد شد

علائم گال یا جرب

پس از مواجهه اولیه با گال، حداقل 10 روز تا شش هفته طول می‌کشد تا علائم اولیه ظاهر شوند. علائم معمولاً در افرادی که قبلاً دچار گال بوده‌اند با سرعت بیشتری بروز می‌کنند.

علائم برجسته گال شامل جوش و خارش شدید است که در شب آزاردهنده‌تر خواهد بود. خراش مداوم در ناحیه آلوده می‌تواند  منجر به ایجاد زخم شود. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است نیاز به درمان اضافی با آنتی بیوتیک برای عفونت پوستی باشد.

برای آلوده شدن به انگل گال نیاز به تماس نزدیک بین افراد وجود ندارد و هیره ها می‌توانند از طریق تماس با لباس یا ملافه‌های آلوده نیز منتقل شوند.

اگرچه گال می‌تواند برای فرد بیماری آزار دهنده‌ای باشد اما معمولا به نحو موثری درمان است، درمان اغلب شامل داروهایی است که حشره‌های ریز مولد گال و تخم‌های آن‌ها را از بین می‌برد. از آن‌جا که گال بسیار مسری است، پزشکان معمولاً درمان را برای تمام افرادی که در تماس مکرر با شخص مبتلا به گال است، تجویز می‌کنند.

تشخیص گزش گال و حساسیت‌های پوستی قرمز رنگ می‌تواند به یافتن سریع‌تر درمان کمک کند

نواحی شایع درگیری در گال
  • سر
  • صورت
  • گردن
  • دست ها
  • کف پا

این حساسیت‌های پوستی می‌تواند شامل گزش‌های ریز، کهیر، جوش های زیر پوستی یا برجستگی‌های جوش مانند باشد. شیارهای زیرپوستی ناشی از نفوذ حشرات گاهی روی پوست دیده می‌شود و به صورت خطوط ریز برجسته یا تغییر رنگ یافته به نظر می‌رسند.

در مواردی که گال در ناحیه تناسلی دیده شود معمولا به دنبال رابطه جنسی با فرد آلوده بوده است.

گال در ناحیه تناسلی به شگل گال ندولر بوده و به صورت برجستگی قرمز رنگ همراه با خارش می باشد. در بسیاری از موارد بیماری شبیه به زگیل تناسلی مردان است ولی وجه افتراق این دو وجود خارش ( بخصوص خارش شبانه ) در بیماری گال تناسلی است

آیا میدانید دلیل اگزمای دستگاه تناسلی در مردان چیست؟

گال از چی به وجود میاد؟

گال نتیجه هجوم هیره های کوچک و هشت پا از خانواده عنکبوتیان است. این حشره‌ها به قدری کوچک هستند که نمی‌توانید آن‌ها را روی پوست خود ببینید، اما مطمئناً می‌توانید اثرات آن‌ها را ببینید.

انگل ها برای زندگی و تغذیه در لایه بالایی پوست فرو می‌روند. انگل ماده تخم گذاری می‌کنند، پوست به انگل و مواد زائد آن‌ها واکنش نشان می‌دهد و حساسیت‌های قرمز و خارش‌دار ایجاد می‌کند.

این انگل به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند. تماس مستقیم پوست آلوده با پوست سالم متداول‌ترین راه برای انتقال آلودگی است. انگل ها از سطوح آلوده زیر نیز همچنین قابل انتقال هستند:

  • مبلمان
  • لباس‌ها
  • ملافه‌ها

وسایل و امکاناتی که افراد مشترکا از آن‌ها استفاده می‌کنند باعث گسترش آلودگی می‌شود، مکان‌هایی نظیر خانه‌های سالمندان یا مراکز مراقبت ویژه.

عکس بیماری پوستی گال

درمان گال چیست؟

درمان گال معمولاً با از بین بردن آلودگی شروع می‌شود، برای این کار پمادها، کرم ها و لوسیون‌هایی تجویز می‌شود که می‌توان آن‌ها را مستقیماً روی پوست قرار داد. داروهای خوراکی نیز برای درمان ممکن است تجویز شود.

پزشک احتمالاً از بیمار می‌خواهد تا دارو را شب‌ها که حشرات بیشتر فعال هستند استفاده کند. شاید لازم باشد درمان را بر تمام پوست خود از گردن به پایین اعمال کنید. صبح روز بعد می‌توان دارو را شست.

اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل‌های پزشک خود را بسیار دقیق دنبال کنید. ممکن است لازم باشد درمان موضعی را طی هفت روز تکرار کنید.

داروی درمان گال چیست؟

  • کرم 5 درصد پرمترین
  • لوسیون 25 درصد بنزیل بنزوات
  • پماد 10 درصد گوگردی
  • کرم 10 درصد کروتامیتون
  • لوسیون 1 درصد لیندان

آنتی بیوتیک برای گال

پزشک شما همچنین ممکن است داروهای اضافی برای کمک به تسکین برخی از علائم آزار دهنده مرتبط با گال تجویز کند. این داروها عبارتند از:

  • آنتی هیستامین‌ها، مانند بنادریل (دیفن هیدرامین) یا لوسیون پراموکسین برای کمک به کنترل خارش.
  • آنتی بیوتیک برای از بین بردن هرگونه عفونت که در نتیجه خاراندن مداوم پوست ایجاد می‌شود.
  • کرمهای استروئیدی برای رفع تورم و خارش

قرص ایورمکتین برای درمان گال

ممکن است برای گال شدید یا گسترده، درمان تهاجمی‌تری لازم باشد. یک قرص خوراکی به نام ایورمکتین (Stromectol) می‌تواند به افرادی داده شود که:

  • پس از درمان اولیه، بهبودی در علائم مشاهده نمی‌کنید.
  • مبتلا به گال نروژی یا پوسته‌دار باشد.
  • گال اکثر بدن را فرا گرفته باشد.

صابون گوگرد برای درمان جرب و گال

گوگرد عنصری است که در چندین درمان با گال تجویز می‌شود. همچنین می‌توانید گوگرد را خریداری کنید و از آن به عنوان صابون، پماد، شامپو یا مایع برای درمان گال استفاده کنید.

توجه به این نکته مهم است که هیچ درمانی برای گال توسط سازمان غذا و دارو تأیید نشده است.

در هفته اول درمان، ممکن است به نظر رسد که علائم در حال بدتر شدن هستند. با این حال، بعد از هفته اول، خارش کمتری خواهید داشت و در هفته چهارم درمان، بهبودی کامل حاصل می‌شود.

پوستی که ظرف یک ماه بهبود نیافته است ممکن است همچنان به حشره‌های ریز گال مبتلا باشد. لازم به یادآوری است که خارش پس از ابتلا به گال می‌تواند تا یک ماه طول بکشد.

اگر متوجه شدید که علائم پس از چهار هفته درمان همچنان وجود دارد، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.

صابون گوگرد برای درمان جرب و گال

راه های طبیعی درمان گال

برخی از درمان‌های سنتی گال می‌توانند عوارض جانبی ناخواسته مانند احساس سوزش در پوست، قرمزی، تورم و حتی بی‌حسی یا گزگز ایجاد کنند. گرچه این عوارض به طور معمول موقتی هستند، اما ممکن است برای فرد آزار‌دهنده باشند.

درمان های طبیعی متداول برای گال عبارتند از:

روغن درخت چای: 

مطالعات و بررسی‌ها در سطح کوچک نشان می‌دهند روغن درخت چای ممکن است گال را درمان کند، در عین حال خارش را کاهش دهد و به از بین بردن حساسیت‌های پوستی کمک می‌کند. با این حال، روی انگل هایی که در پوست شما فرو رفته‌اند به خوبی اثر نخواهد کرد.

آلوئه ورا:

 ژل آلوئه‌ ورا به دلیل توانایی در کاهش تحریک و سوزش پوست مشهور است، اما یک مطالعه انجام شد کوچک نشان داد که آلوئه ورا به همان اندازه که یک نسخه برای درمان گال تجویز می‌شود موفق است. فقط باید مطمئن باشید که آلوئه ورا خالص را خریداری می‌کنید، نه یک محصول تزریق شده آلوئه ورا.

کرم کپسایسین:

اگرچه این ماده حشرات ریز مولد گال را از بین نخواهد برد، اما کرم‌های ساخته شده با کپسایسین از فلفل کاین ممکن است با حساسیت زدایی از پوست، شما را در برابر گزش‌ها و اشکالات آزار دهنده درد و خارش تسکین دهد.

اسانس‌های روغنی:

روغن میخک یک کشنده طبیعی است که دلیل این امر وجود هیره‌ها است. سایر روغن‌های اساسی از جمله اسطوخودوس‌، گیاه بادرنجبویه و جوز هندی نیز می‌توانند در درمان گال مفید باشند.

صابون:

اجزای فعال پوست، برگ و دانه‌های درخت چریش ممکن است حشره‌های ایجاد کننده گال را از بین ببرند. صابون‌ها، کرم ها و روغن های ساخته شده با عصاره این درخت می‌تواند به ضربه زدن و حذف هیره‌ها کمک کند.

درمان‌های خانگی گال نویدهایی را برای تسکین علائم آلودگی و از بین بردن حشراتی که باعث ایجاد علائم ناخوشایند هستند، می‌دهد. ولی تقریبا برای از بین بردن عامل انگلی بی تاثیر هستند

 

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فافا دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 45 مشاهده پرسش
    وقت بخیر بهبودی گال چطور معلوم میشه ؟از زندکی افتادم بشورو پ بساب و روزی دوبارهم حمام اب نمک و سرکه و فلان روغن خارشم خیلیییی کم شده قرمزیا رفته زخما کمتر میشن ولی جوشای تاولی تکون نمیخورن انگار
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۹ شهریور ۳( 2 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر روشنا یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یک ماه پیش متوجه این زائده شدم ولی صبر کردم دوباره این ماه هم نگاه کردم. یخورده ترسیدم ممکنه زگیل تناسلی باشه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش)

      سلام جانم بر اساس عکس ارسالی زگیل تناسلی مطرح نیست چنانچه وستیبولار پاپولوزیس مطرح باشد معمولا نیاز به درمان ندارد ولی در صورتی که از نظر ظاهری آزار دهنده باشد لیزر بهترین روش درمانی است. امکان از بین بردن این حالت با دارو وجود ندارد. بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی موفق

  • تصویر کاربر فاطی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    ایا با شروع درمان،مثل استفاده پماد و قرص-باز هم انتقال داده میشه به افراد سالم؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش)

      سلام جانم در اکثر موارد جای نگرانی نیست موفق

  • تصویر کاربر مطلبی یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    بنده یکسال پیش مراجعه حضوری خدمت شما داشتم و آن زمان درگیر تبخال تناسلی بودم که با قرص و کرم آسیکلوویر خدا رو شکر مشکل حل شد.
    الان چندین زائده بر روی ناحیه زیر شکم و انتهای آلت تناسلی مشاهده کردم براتون عکس می‌فرستم اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
    حضورا باید خدمت برسم ؟
    یا مجازی قابلیت درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۱۸ شهریور ۳( 2 ماه پیش)

      سلام جانم البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی معمولا مهمترین اقدام در اینگونه موارد تقویت سیستم ایمنی بدن است واکسن گارداسیل ممکن است کمک کننده باشد سعی کن از سیگار و الکل و استرس پرهیز کنی از مصرف غذاهای چرب پرهیز کن میوه و سبزیجات تازه مصرف کن ویدئو زیر را با دقت ببین چون به صورت خلاصه روند بیماری و درمان را توضیح دادم

      معاینات ادواری و ارزیابی های مکرر سالانه بسیار کمک کننده است بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی. ممکنه نیاز به نمونه برداری باشد بهترین و سریعترین روش درمانی که کمترین میزان عود را دارد لیزر است که فیلم لیزر را هم برات گذاشتم تا ببینی موفق

  • تصویر کاربر الی شنبه ۱۰ شهریور ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر منم تقریبا سه هفته میش درگیر خارش شدید هستم بعد اینکه ازمسافرت اومدیم شروع شد ک اون سوئیت فک کنم کثیف بوده اول لکه های قرمز انگار خون جمع بش زیر پوست بعد چن روز خارش شدید گرفت خارش شدید تموم شد الان دون دون ریز بعضی وقتا کم چرکی و یا دونه های بزرگتر میزنه بعضی از جاهای بدنم ک خارش شدید داره با اینکه عفونت ندارم ولی دستگاه تناسلی خارش شدید دارم لوسیون نکسترین یک درصد زدم یه بار نمیدونم تاثیر میزاره؟رفتم دکتر گف اگ خوب نشی گال هستش با این لوسیون ک خودم گرفتم قابل درمان هستش؟همون گال؟یا ساس یا باهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۱۰ شهریور ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر امیردستجردی شنبه ۳ شهریور ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر عذرخواهی میکنم من بیشتر از ۵۰ روزه به بیماری گال مبتلا شدم کلافه شدم انقد خودمو خاروندم راحلی برای این بیماری هست ممنون میشم راهنمایی کنید🙏
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۳ شهریور ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام دکتر درمان گال ایا به صورت قطعی هست یاخیر لطفا فقط بفرماییدقطعی هست یا خیر؟ همین،,، چون ما از محلول لیندان با پماد کامترین شش ماه استفاده کردیم جواب نگرفیم فقط برای تسکینه اون هم به مدت ۲تا ۳روز
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    دسته و پاهام گال گرفته عبنه اگزماست پماد برام تجویز کردن
    خیلی کم اثر بخش بوده
    لطفاً راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر ملیح یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب این داروهای که فرمودید باید به چه صورت مصرف بشه متاسفانه ماهم دچار گال شدیم
    واقعا کمکمون کنید خیلی بد و افتضاحه
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم بیماری گال طی 2 تا 3 هفته درمان با ترکیبات موضعی لیندان یا پرمترین قابل کنترل است رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن وسایل ضروری است کلیه اعضای خانواده باید همزمان تحت درمان قرار گیرند بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

  • تصویر کاربر آیدا یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من دو ماهه مبتلا ب گال شدم و از یک ماه پیش درمان با پرمترین رو شروع کردم
    امروز چهارمین کرم رو مصرف میکنم
    خارشمم خیلی کمتر شده جوش ها و دونه هایی ک روی پوستم بود هم تقریبا از بین رفتن فقط جاشون مونده
    ولی هنوز مقداری خارش دارم
    هنوز باید درمان رو ادامه بدم؟
    یعنی تا زمانی ک هنوز من خارش دارم گال هم وجود داره ؟
    و اینکه من درمانم رو ک شروع کردم همه چیزمو ضد عفونی کردم لباسا و تشک و پتومو
    الان ک هنوز خارش دارم بازم باید اونا رو ضد عفونی کنم؟
    یا دیگه نیازی نیس؟
    ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      سلام جانم در اکثر موارد جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر