جوش زیر پوستی سفید یا میلیا عبارتند از کیست های کوچک و متعدد زیر پوستی که به صورت پراکنده در بدن به خصوص صورت دیده می شوند. درمان میلیا با لیزر بهترین روش برای درمان جوش های سفید زیر پوستی است.
علت ایجاد جوش های سفید زیر پوستی
گاهی مواقع استفاده از کورتون موضعی باعث ایجاد جوشهای زیر پوستی سفید می گردد. ضایعات معمولا بدون علامت بوده و هیچ گونه خطری برای فرد نخواهد داشت ولی اکثر بیماران از نظر زیبایی تمایل به درمان آنها دارند.
طبقه بندی جوش های زیر پوستی سفید یا میلیا
1- جوش های سفید زیر پوستی نوزادان
معمولا تعداد ضایعات زیاد بوده و معمولا نیاز به درمان جوش زیر پوستی صورت نیست و بدون درمان طی چند هفته کاملا بهبود می یابد.
2- جوش زیر پوستی سفید اطفال و بالغین
این نوع از جوشهای معمولا نیاز به درمان جوش زیر پوستی صورت نداشته و ممکن است بدون درمان نیز بهبود یابند اما در صورتی که از نظر زیبایی آزار دهنده باشد می توان آنها را با الکتروسرجی یا لیزر اقدام به درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع میلیا نمود.
3- جوشهای زیر پوستی سفید گروهی
در این حالت جوش زیر پوستی سفید و متعددی روی یک زمینه پوست ملتهب ایجاد می گردد. این حالت معمولا باید هر چه سریعتر تحت درمان جوش زیر پوستی صورت قرار گیرد.
در گروهی از بیماران ممکن است جوش زیر پوستی در زیمنه بیماریهای مزمن نظیر لوپوس یا گزانتلاسما دیده شود که در اینگونه موارد معمولا باید نمونه برداری از ضایعه و بررسی های سیتوپاتولوژیک به عمل آید. این ضایعات معمولا در پل بینی، اطراف چشم یا گونه ها دیده می شوند.
4- ضایعات زیر پوستی سفید
بیماری میلیا ممکن است با بیماری آکنه، سیرنگوما و تریکو اپی تلیوما شباهت زیادی داشته باشد و با آنها تشخیص افتراقی دارد. لذا در صورتی که پزشک به این بیماری ها شک داشته باشد ممکن است نیاز به نمونه برداری و بیوپسی و ارزیابی های دقیقتر آزمایشگاهی باشد.
5- علل زمینه ساز جوش سفید زیرپوستی
جوش زیر پوستی و میلیا معمولا در اثر تجمع کراتین در پوست ایجاد می شود. ممکن است به صورت اولیه ایجاد گردد که بیشتر در اطفال دیده می شود. همچنین ممکن است به صورت ثانویه به دنبال تماس طولانی مدت با آفتاب، استفاده از لیزر در پوست، حساسیت های پوستی، بیماری های زمینه ای پوستی نظیر پمفیگوس ایجاد گردد.
شایعترین محل ایجاد ضایعات اولیه جوش زیر پوستی سفید در اطراف چشم ها، اطراف دهان، گونه ها و پیشانی است اما ضایعات ثانویه در هر کجای بدن ممکن است دیده شوند.
درمان میلیا با لیزر
به بیمارانی که دچار جوش زیر پوستی اکیدا توصیه می گردد به هیچ عنوان ضایعات را دستکاری ننمایند و برای درمان به پزشک مراجعه نمایند. همانگونه که قبلا نیز اشاره شد ضایعات معمولا بدون علامت بوده و هیچ گونه خطری برای فرد نخواهد داشت ولی اکثر بیماران از نظر زیبایی تمایل به درمان آنها دارند. در صورتی که فرد مایل به از بین بردن این ضایعات باشد، لیزر جوش های زیر پوستی یکی از بهترین روش های درمانی است.
در صورتی که خود یا یکی از بستگانتان مبتلا به آکنه یا جوش های زیر پوستی یا جای جوش روی صورت و بدن هستید:
- حتما با تیم درمانی خود مشورت کنید.
- به هیچ عنوان جوش ها فشار ندهید یا نترکانید زیرا این اقدام باعث تشدید آسیب به بافت های مجاور و گسترش عفونت می گردد.
- بهداشت پوست خود را رعایت کنید.
- الزما شستشوی مداوم با صابون کمک کننده نیست.
- از میوه و سبزیجات تازه به صورت منظم در رژیم غذایی استفاده کنید.
- به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به درمان یا کندن جوش ها نکنید.
- حتما برای تشخیص و شناسایی عامل زمینه ساز جوش ها و آکنه به پزشک مراجعه کنید.
- ممکن است نیاز به نمونه برداری و ارزیابی آزمایشگاهی باشد.
در صورتی که مایل به طرح سوال و مشاوره با دکتر و یا مراجعه به مطب هستید از طریق زیر اقدام فرمائید
از دکتر بپرسید درخواست نوبت با واتساپ