لوگوی دکتر انتظاری دکتر عباس انتظاری پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری
نوبت اینترنتی ۰۲۱ - ۲۲۷۰ ۴۰۷۶

توده زرد پلک پایین بدون درد

۳ روز پیش
پرسش بیمار

حدود ده روز پیش داخل چشمم، روی پلک پایین، یک توده زرد رنگ پیدا شد. اولش خیلی دردناک بود، ولی الان به مرور زمان دیگه درد ندارم و فقط همون اندازه باقی مونده است. علت این توده چیست و چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ پزشک دکتر عباس انتظاری پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری

سلام، وجود یک توده زرد رنگ روی پلک پایین چشم می‌تواند ناشی از چند علت مختلف باشد که نیاز به بررسی دقیق دارد. شایع‌ترین علت‌ها عبارتند از:

1. زرد زخم چربی (زانتوما یا زانتلسما): این توده‌ها معمولاً به صورت لکه‌های زرد رنگ یا برجسته روی پلک ظاهر می‌شوند و معمولاً بدون درد هستند. این حالت می‌تواند نشانه‌ای از افزایش چربی خون باشد.

2. گل مژه (هوردئولوم): اگر در ابتدا دردناک بوده و به تدریج درد آن کاهش یافته، ممکن است یک گل مژه بوده باشد که التهاب غدد چربی پلک ایجاد شده است.

3. کیست یا برجستگی دیگر پلک: بعضی کیست‌های کوچک یا برآمدگی‌های سلولی نیز ممکن است ظاهر شوند.

---

چه کاری باید انجام دهید؟

- به چشم‌پزشک مراجعه کنید: بهترین کار این است که برای معاینه دقیق به یک چشم‌پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق توده و درمان مناسب مشخص شود.
- اگر زانتلسما باشد: ممکن است نیاز به بررسی آزمایش خون برای چربی‌های خون (کلسترول و تری‌گلیسیرید) داشته باشید.
- عدم فشار دادن یا دستکاری: از فشار دادن یا خاراندن محل توده خودداری کنید تا از تحریک و التهاب بیشتر جلوگیری شود.
- در صورت درد، قرمزی یا ترشح جدید: حتماً هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

اگر مایل هستید، می‌توانید علائم بیشتری مثل تغییرات اندازه، رنگ، یا وجود علائم دیگر نیز به من اعلام کنید تا راهنمایی دقیق‌تری ارائه دهم. اما در هر صورت مراجعه به چشم‌پزشک بهترین گام بعدی است.

این پاسخ برایتان مفید بود؟

راه‌های ارتباط با مطب

۶ راه، هر کدام که راحت‌ترید

تلفن مطب ۰۲۱ - ۲۲۷۰ ۴۰۷۶
تماس با مطب شنبه، یکشنبه و سه‌شنبه · ساعت ۱۵ تا ۱۷
نوبت‌دهی آنلاین رزرو وقت ویزیت حضوری پیام در واتساپ سؤالتان را بنویسید، پاسخ بگیرید مشاوره‌ی ناشناس و محرمانه ثبت و پرداخت آنلاین، بدون نیاز به مراجعه ویزیت مجازی با واتساپ تصویری یا صوتی؛ ثبت و پرداخت آنلاین پرسش از دکتر سؤالتان را بنویسید، پاسخ را پیامک می‌کنیم
دکتر عباس انتظاری
تماس با مطب شنبه، یکشنبه و سه‌شنبه · ساعت ۱۵ تا ۱۷