Search
Close this search box.

درمان جوش زیر پوستی صورت

درمان جوش زیر پوستی صورت

فهرست مطالب

درمان جوش زیر پوستی صورت همواره یکی از معضلات گروه زیادی از زنان و مردان جوان می باشد. حتی بسیاری از افراد میانسال نیز دچار جوش زیر پوستی می شوند و باعث کاهش اعتماد به نفس و سرخوردگی و افسرگی می شود. اکثر این گروه اقدامات گوناگونی برای درمان جوش زیر پوستی صورت خود انجام داده اند که بعضا نا موفق بوده یا اثرات کمی دارد.

در اینجا سعی داریم تا با شناخت انواع جوشهای  و علل زمینه ساز آن، جدیدترین و بهترین روش های درمان جوش زیر پوستی صورت را برای هر گروه معرفی کنیم.

راهکارهای درمان جوش زیر پوستی

جوش زیر پوستی صورت در واقع شایعترین مشکل پوستی در همه دنیا است. جوش زیر پوستی بیشتر در صورت زنان دیده می شود و معمولا برای درمان جوش زیر پوستی (ناشی از آکنه) نیاز به اقدامات متعددی می باشد و گاهی مواقع نیز درمان جوش زیر پوستی صورت بسیار دشوار خواهد بود.

برای درمان جوش زیر پوستی صورت مهمترین اقدام شناسایی عامل زمینه ساز بیماری است در غیر اینصورت اکثر  موارد درمان جوش زیر پوستی نتایج کوتاه مدتی را به همراه خواهد داشت. البته در برخی موارد جوشها و آکنه علت مشخص خارج از بدن دارند. مثلا جوش زیر پوستی صورت و آکنه دارویی بعلت داروهای استروییدی یا آکنه بعلت فشار روی پوست، صابونها، گرما و رطوبت، مواد آرایشی چرب که می توان با رفع آن علت دربهبودی بیماری موثر بود.

بنابراین بهتر است برای درمان جوش زیرپوستی به دکتر پوست و مو مراجعه کنید. با این حال، راهکارهای خانگی زیر در درمان جوش می‌تواند موثر باشد:

رفع جوش زیر پوستی با خمیر دندان

رفع جوش زیر پوستی با خمیر دندان

اندازه یک نخود، خمیر دندان سفید کننده را روی انگشت خود بگذارید و آنرا روی جوش صورت بمالید. برای اثربخشی صبر کنید تا خمیردندان تا صبح روی صورت باشد و سپس آنرا با آب ولرم شستشو دهید. این‌کار را تا زمان رفع جوش زیر پوستی ادامه دهید.
برخی پوست‌ها نسبت به خمیر دندان حساس هستند. در صورت مشاهده هرگونه حساسیت، از این روش استفاده نکنید

درمان جوش های زیر پوستی با کمپرس گرم

درمان جوش های زیر پوستی با کمپرس گرم

برای این منظور یک پارچه تمیز برداشته و آنرا با گرم بخیسانید و روی جوش قرار دهید. بهتر است این کار را سه الی چهار مرتبه به طور روزانه تکرار کنید تا جوش‌ها درمان شود. علاوه‌بر این می‌توانید از چای کیسه‌ای سیاه هم استفاده کنید، چرا که چای علاوه بر درمان به کاهش التهاب جوش هم کمک می‌کند.

عسل برای رفع جوش

عسل برای رفع جوش

با دست تمیز و یا یک تکه پنبه، عسل خالص را روی جوش صورت بمالید و به مدت یک ربع الی نیم‌ساعت صبر کنید و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. برای اثربخشی این روش، بایستی این کار را دو سه بار در روز انجام دهید.

از بین بردن جوش زیر پوستی با روغن درخت چای

از بین بردن جوش زیر پوستی با روغن درخت چای

یک قطره روغن درخت چای را با ده قطره آب مخلوط کنید و به کمک پنبه روی جوشهای خود بمالید. یک ربع صبر کرده و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. سپس از یک کرم مرطوب کننده ملایم استفاده کنید. در صورتی که پوست حساسی دارید به جای آب از آلوئه‌ورا استفاده کنید.

 آب لیمو برای درمان جوش زیر پوستی

 آب لیمو برای درمان جوش زیر پوستی

برای اثر بخشی بهتر توجه کنید که باید از لیموی تازه استفاده کنید و نه آب‌لیمو‌های کارخانه‌ای. لیمو را بشویید و آب آنر‌ا بگیرید. سپس به کمک یک تکه پنبه آنرا روی جوشها بمالید و صبر کنید خشک شود، سپس صورت خود را با آب ولرم شست‌وشو دهید. این کار را یک الی دو بار در روز تکرار کنید تا زمانی که ببینید جوش زیرپوستی رفع شده است.

توجه: در صورتی که دیدید، صورتتان نسبت به آبلیمو حساس شده است، سریعاً صورت خود را شسته و از این روش استفاده نکنید.

درمان خانگی جوش زیر پوستی با شیر

درمان خانگی جوش زیر پوستی با شیر

با انگشت تمیز و یا یک تکه پنبه آغشته شده به شیر تازه، جوش‌های زیر پوستی خود را با شیر مرطوب کنید و صبر کنید تا خشک شود. ( حدود ۱۵ دقیقه باید صبر کنید) و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. بهتر است این کار را دو الی سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که بتوانید جوش‌ها را درمان کنید.

آلوئه ورا برای درمان جوش زیرپوستی

 

ژل آلوئه‌ورا را روی جوش صورت بمالید و صبر کنید خشک شود، سپس صورت خود را با آب گرم شستشو دهید. این کار را می‌توانید دو الی سه بار در روز تکرار کنید و تا زمانی که جای جوش‌ها رفع نشده است، ادامه دهید. می‌توانید از ژل‌های موجود در بازار استفاده کنید و نیاز به خرید آلوئه‌ورا نیست.

درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع آکنه

آکنه چیست؟ بیماری آکنه درحقیقت التهاب مزمن غدد سباسه پوست می باشد که از سنین نوجوانی آغاز می شود شروع آن به شکل جوش زیر پوستی همرنگ پوست و گاهی جوش برجسته و سرسیاه یا سرسفید می باشد که این ها می تواند تبدیل به جوشهای التهابی برجسته قرمز یا چرکی شود وحتی کیستهای بزرگ چرکی هم ایجاد گردد.

در درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع آکنه، اقدامات گوناگونی نظیر استفاده از پماد جوش ، صابون، محلول های حاوی آنتی بیوتیک و همچنین فتوتراپی و لیزر کاربرد دارد. معمولا نتایج مناسب درمان جوش زیر پوستی صورت از این نوع نیازمند صبر و حوصله و پیگیری فراوان است.

نمک‌سولفات برای درمان جوش

برای این کار یک قاشق چایی خوری نمک سولفات را به نیم پیمانه آب گرم اضافه کنید و تا زمانی که نمک به طور کامل حل بشود، صبر کنید. این محلول را به کمک یک پد و یا پنبه تمیز روی صورت خود بمالید و صبر کنید خشک شود. سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. این کار را ۲ الی ۳ بار در روز می‌توانید تکرار کنید.

سرکه سیب برای رفع جوش های زیر پوستی

سرکه سیب برای رفع جوش های زیر پوستی

مقداری سرکه سیب را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را روی جوش‌های خود بمالید و بعد از چند دقیقه پاک کنید. توجه کنید که خیلی نباید بگذارید سرکه سیب روی صورت بماند، چرا که سرکه سیب خاصیت اسیدی دارد و ممکن است باعث سوختگی و حساسیست پوست شود. این کار را نهایتاً دو بار در روز انجام دهید.

روغن سیاه دانه برای رفع جوش زیرپوستی

متخصصین طب سنتی توصیه می‌کنند که مقداری روغن کنجد و پودر سیاه دانه را ترکیب کنید و روی پوست خود بمالید و پس از حدود بیست دقیقه صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.

از بین بردن جوش زیر پوستی با الکل

یک تکه پنبه یا پد آغشته به الکل را روی جوش‌ها بمالید و بعد از گذشت حدود نیم ساعت صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید. این کار را دو الی سه بار در روز تکرار کنید تا اثر آن را ببینید. در صورتی که الکل در دسترس خود ندارید، می‌توانید از ادکلن‌های ساخته شده از الکلی استفاده کنید.

مراجعه به متخصص پوست

اگر با راهکارهای گفته شده در بالا نتوانستید، جوش‌های زیر پوستی خود را درمان کنید حتماً به متخصص پوست مراجعه کنید. متخصص پوست با توجه به تشخیص علت زمینه‌ای جوش در مورد شخص شما، احتمالاً به شما داروهای خاصی می‌دهد که در رفع جوش زیر پوستی مؤثر باشند.

مثلاً تزریق کورتیزون می‌تواند باعث کاهش تورم شده و در نتیجه سرعت رفع جوش زیر پوستی را افزایش دهد. توجه کنید حتی بعد از درمان کامل جوش، اگر دوباره جوش زدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

کرم درمان جوش زیر پوستی

محلول کلیندامایسین و همچنین ژل موضعی مترونیدازول بهترین درمان دارویی جوش زیر پوستی هستند.

بهترین صابون برای جوش زیر پوستی

برای درمان جوش پیشنهاد می کنیم که از صابون کلیندا استفاده کنید.

علت جوش زیر پوستی

در ادامه به بررسی علت جوش های زیر پوستی می‌پردازیم:

سن

جوشهای آکنه بیشتر در سنین جوانی و بلوغ دیده می شود.

ارث

عوامل ژنتیک می تواند در ایجاد جوشهای زیر پوستی صورت از نوع آکنه موثر باشند.

عوامل هورمونی و غددی

هورمون تستوسترون (هورمون مردانه ) عاملی است که باعث تحریک ترشح غدد سباسه پوست شده و این چربی های اضافی منافذ پوست را می بندند و در نتیجه آکنه به وجود می آید به همین دلیل پسران دچار جوشهای شدیدتر می شوند. عوامل هورمونی یکی از مهمترین علل زمینه ساز جوش صورت به خصوص در زنان و دختران می باشد.

عدم رعایت اصول بهداشت فردی

عدم رعایت اصول بهداشتی مانند عدم شستشوی روزانه صورت و یا عدم استفاده از لوازم شخصی می‌تواند منجر به ایجاد جوش زیر پوستی شود.

 آب و هوا

آب وهوا تا حدودی بر جوش زیر پوستی صورت از نوع آکنه اثر می گذارد و معمولاً در هوای سرد شخص بیشتر دچار ناراحتی جوشها می گردد تا هوای گرم . جوشها در تابستان قدری بهبود می یابد.

شغل

بعضی مشاغل موجب تشدید جوش ها می شوند. مثلاً کوره پزها و نانواها، هنگام کار کردن گرمشان می شود و عرق می کنند و مجرای پیاز مو بسته می شود و سبب تشدید آکنه می گردد.

 تغذیه

گر چه در ایجاد جوشها و آکنه عوامل دیگر تاثیر بیشتری دارند ولی عده ای از متخصصین برآنند که استفاده از موادی مانند آجیل، شکلات و چاشنی ها باعث تحریک و فعالیت غدد چربی شده و می توانند در ایجاد بیماری نقش داشته باشند.

نابسامانی های روانی

جوشهای صورت و بدن در افرادی که به طور مکرر دچار استرس و اضطراب می باشند بیشتر از کسانی که از یک روحیه آرام برخوردارند، دیده شده است.

طبقه بندی آکنه بر اساس شدت بیماری

محل جوش‌های زیرپوستی و ضایعات آکنه ای بیشتر در صورت و گاهی درتنه می باشد. شدت این نوع از جوش از انواع بسیار خفیف که نیازی به درمان ندارد تا انواع بسیار شدید متفاوت است. در موارد شدید بیماری، می توان شدت بیماری را با درمان جوش زیر پوستی صورت به موقع کم نمود و از ایجاد جای جوش روی صورت نیز پیشگیری نمود .

۱- آکنه خفیف

این نوع شایعترین نوع از جوش زیر پوستی است و حدود 80 درصد مبتلایان را تشکیل می دهد و خوشبختانه معمولا بدون هر گونه عارضه یا ایجای جای جوش با درمان های موضعی یا لیزر بهبود خواهد یافت. پاسخ درمان جوش زیر پوستی صورت در این گروه بسیار عالی است.

آکنه خفیف
آکنه خفیف

۲- آکنه متوسط

حدود ۱۰% افراد دچار نوع آکنه متوسط می شوند. در این نوع از بیماری تعداد جوشهای متورم بیشتر از جوشهای سطحی است، که تمایل به بزرگ شدن دارند و گاهی این جوشهای متورم و غیر چرکی به جوشهای متورم و چرکی تبدیل می شوند. اگر جوشها را فشار ندهیم یا آنها را از جا نکنیم پوست کاملاً سالم و طبیعی می ماند و با درمان های موضعی یا لیزر بدون ایجاد هرگونه جای جوش بهبود می یابد. درمان جوش زیر پوستی صورت در این گروه ضروری می باشد.

آکنه متوسط- در صورت دستکاری جای این جوش ها باقی می ماند
آکنه متوسط- در صورت دستکاری جای این جوش ها باقی می ماند

۳- آکنه شدید

درصد بسیار کمی از افراد دچار جوش زیر پوستی از نوع آکنه شدید می شوند و تعداد آنها از ۲ تا ۳ درصد تجاوز نمی کند و معمولا جوشها زیادتر و مقاومتر و به نواحی بیشتر بدن از قبیل وسط و حتی پائین پشت تا بالای بازوها گسترش می یابند.

آکنه شدید
آکنه شدید

متاسفانه این نوع از ضایعات در صورت عدم درمان، ایجای جای جوش و بد شکلی های ناراحت کننده ای در صورت می گردند، بنابراین باید هر چه سریعتر این ضایعات تحت درمان قرار گیرد. برای درمان جوش زیر پوستی صورت از این نوع، علاوه بر کرم های موضعی معمولا داروهای خوراکی نظیر رواکوتان و برخی آنتی بیوتیک ها نظیر داکسی سیکلین لازم است. در گروهی از موارد در صورت عدم مصرف رواکوتان می توان از لیزر نیز استفاده کرد.

در ایجاد این بیماری چندین عامل نقش دارند انسداد مجرای خروجی غده سباسه و وجود باکتری خاص روی پوست نقش اصلی را ایفا می کنند. معمولا در افرادی که اختلالات هورمونی دارند یا برخی از الگوهای غذایی خاص را دنبال می کنند به دلیل تغییر ماهیت و PH غدد سباسه پوست، محیط مناسب تری برای رشد باکتری های بیماری زا فراهم می گردد و در اینگونه موارد این نوع از جوشها شدیدتر بوده و درمان جوش زیر پوستی صورت از این نوع نیز با دشواری همراه می باشد.

 

جوش زیر پوستی از نوع میلیا

جوش های سفید زیر پوستی

میلیا در واقع جوشهای سفید و غیر چرکی زیر پوستی است که ناشی از تجمع کراتین در درون کیست های کوچک زیر پوست می باشد. اندازه این نوع جوشها بین نیم تا ۱ میلیمتر بوده و معمولا این نوع از جوشها متعدد بوده و در کنار هم تشکیل می شوند. ضایعات گاهی شبیه دانه های بسیار ریز مرواریدی شکل در کنار هم قرار دارند. این نوع جوشها هیچگونه خطری نداشته و اصولا حتی نیاز به درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع میلیا نیز نمی باشد و در اکثر موارد درمانها صرفا جنبه زیبایی دارد.

جوشهای زیر پوستی سفید (میلیا) در هر دو جنس دیده می شود و بیشتر روی گونه ها و زیر چشم ایجاد می گردد. این نوع از جوشهای زیر پوستی ممکن است کاملا به صورت ناگهانی و در عرض مدت بسیار کوتاهی ایجاد شوند.

جوشهای سفید زیر پوستی (میلیا) ممکن است به دنبال ضربه، میکرودرم ، تابش اشعه و رادیوتراپی، تابش نور خورشید و اشعه فرابنفش، یا مصرف کورتون به صورت ناگهانی ایجاد گردد که نیاز مند مداخلات درمانی مناسب می باشد

انواع میلیا

– جوش سفید زیر پوستی نوزادان

جوش میلیا در 40 تا 50 درصد نوزان دیده میشود معمولا تعداد ضایعات زیاد بوده و معمولا نیاز به درمان جوش زیر پوستی صورت نیست و بدون درمان طی چند هفته کاملا بهبود می یابد.

•جوش سفید زیر پوستی نوزادان
جوش سفید زیر پوستی نوزادان

– جوش سفید زیر پوستی اطفال و بالغین

جوش سفید زیرپوستی بیشتر در زیر پلک چشم، گونه ها، پیشانی و اندام تناسلی دیده می شود. این نوع از جوشهای معمولا نیاز به درمان جوش زیر پوستی صورت نداشته و ممکن است بدون درمان نیز بهبود یابند. اما در صورتی که از نظر زیبایی آزار دهنده باشد می توان آنها را بااا الکتروسرجی یا لیزر اقدام به درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع میلیا نمود.

•جوش سفید زیر پوستی اطفال و بالغین
جوش سفید زیر پوستی اطفال و بالغین (نیازی به درمان نیست ولی می توان آنها را از بین برد)

– جوش سفید زیر پوستی گروهی

در این حالت جوشهای سفید زیر پوستی متعددی روی یک زمینه پوست ملتهب ایجاد می گردد. این حالت معمولا باید هر چه سریعتر تحت درمان جوش زیر پوستی صورت قرار گیرد. در گروهی از بیماران ممکن است جوش های سفید زیر پوستی در زیمنه بیماریهای مزمن نظیرر لوپوسس یا گزانتلاسما دیده شود که در اینگونه موارد معمولا باید نمونه برداری از ضایعه و بررسی های سیتوپاتولوژیک به عمل آید. این ضایعات معمولا در پل بینی، اطراف چشم یا گونه ها دیده می شوند.

جوش سفید زیر پوستی گروهی (باید سریعا درمان شود. لیزر بهترین درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع میلیا است)
جوش سفید زیر پوستی گروهی (باید سریعا درمان شود. لیزر بهترین درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع میلیا است)

– جوشهای برجسته (میلیا برجسته)

در این نوع معمولا جوشها همرنگ پوست بوده یا گاهی مواقع سفید رنگ هستند. اما از سطح پوست برجسته تر هستند ولی به بیرون باز نشده اند. گاهی ممکن است همراه با خارش باشند. این نوع جوشها بیشتر در گونه ها و پیشانی و گاهی مواقع در اندام ها و تنه نیز دیده می شود. معمولا عارضه خاصی ایجاد نمی کند و نیاز به درمان خاصی نیست. ولی در صورتی که از ظاهری برای فرد ناخوشایند باشد، می توان با لیزر یا الکتروسرجری اقدام به درمان جوش زیر پوستی صورت نمود.

•جوش زیر پوستی برجسته (میلیا برجسته)
جوش زیر پوستی برجسته (میلیا برجسته)

 

تفاوت سیرنگوما و میلیا

بیماری میلیا ممکن است با بیماری آکنه، سیرنگوما و تریکو اپی تلیوما شباهت زیادی داشته باشد و با آنها تشخیص افتراقی دارد. لذا در صورتی که پزشک به این بیماری ها شک داشته باشد ممکن است نیاز به نمونه برداری و بیوپسی و ارزیابی های دقیقتر آزمایشگاهی باشد.

سیرنگوما در واقع نوعی تومور خوش خیم مجاری غدد عرق پوست می باشد که به شکل جوش زیر پوستی و گاهی هم برجسته تظاهر می کند. این بیماری خوشبختانه هیچگونه خطری نداشته ولی از نظر ظاهری و زیبایی خوشایند نیست. برای درمان جوش زیر پوستی صورت از نوع سیرنگوما معمولا لیزر یا الکتروسرجری کمک کننده است.

تریکواپی تلیوما نیز یک تومور خوش خیم پوستی است که معمولا صورت را درگیر می کند و ممکن است با بیماری میلیا و جوش های زیر پوستی شباهت زیادی داشته باشد. درمان جوش زیر پوستی صورت در این بیماری معمولا با جراحی یا الکتروسرجری و لیزر انجام می شود.

برای از بین بردن جوش های زیر پوستی چه کنیم

در صورتی که خود یا یکی از بستگانتان مبتلا به آکنه یا جوش های زیر پوستی یا جای جوش روی صورت و بدن هستید:

  • حتما با تیم درمانی خود مشورت کنید.
  • به هیچ عنوان جوش ها فشار ندهید یا نترکانید زیرا این اقدام باعث تشدید آسیب به بافت های مجاور و گسترش عفونت می گردد.
  • بهداشت پوست خود را رعایت کنید.
  • الزما شستشوی مداوم با صابون کمک کننده نیست.
  • از میوه و سبزیجات تازه به صورت منظم در رژیم غذایی استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به درمان یا کندن جوش ها نکنید. 
  • حتما برای تشخیص و شناسایی عامل زمینه ساز جوش ها و آکنه به پزشک مراجعه کنید.
  • ممکن است نیاز به نمونه برداری و ارزیابی آزمایشگاهی باشد. 

دکتر عباس انتظاری

دکتر متخصص جوش صورت در تهران

دسته بندی

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دکتر عباس انتظاری

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر دنیا جمعه ۱۲ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .من چندروز قبل پریود جوشهای قرمز زیر پوستی التهابی درمیارم .هرچی بزنم درست نمیشه فقط چندیال پیش راکوتان استفاده کردم .خوب شد الان چندماه دوبار درگیرم ‌.۱ماه دوباره خودم راکوتان خوردم چون پریودم بهم خورد قط کردم بنظرتون راکوتان استفاده کنم با درمانی دیگه هست به من بگید ممنونتون میشم .۳۵ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۱۲ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر دریا دوشنبه ۸ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر من روی قفسه سینه و گردنم جوشهای ریز که از سن بلوغ اومدن میزنه که براثر گرما شدت میگیره و خارش وقتی دوش بگیرم و گرمم نشه بهتره ولی اگر یک روز دوش نگیرم زیاد میشه علتش چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۸ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      بهتره از گرما و رطوبت پرهیز شود

      موفق

  • تصویر کاربر راحله چهارشنبه ۱۸ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . من تابستان سال گذشته آکنه های شدید و جوش های زیرپوستی مقاوم زیادی روی صورتم به وجود اومد - زیرنظر متخصص پوست ۵ ماه راکوتان خوردم - ژل راکوتان و پان ژل رو هم به مدت ۳ ماه استفاده کردم - یک مدت متوقف کردم استفاده از همه چیز رو و گاها دوباره راکوتان یا پانژل به صورتم می زنم اما هنوز مقداری از جوش های زیرپوستی من باقی موندن . چه کاری باید انجام بدم که از بین برن ؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۸ اسفند ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      مطابق فرمایش پزشک معالج اقدام گردد

      موفق

  • تصویر کاربر لیلا یکشنبه ۲۴ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    صورت من پر شده از جوش های زیر پوستی و سر سیاه متاسفانه هر کاری انجام میدم بر طرف نمیشن بهداشت پوست رو هم اهمیت میدم اما متاسفانه اثری نداره
    اعتماد به نفسم و از دست دادم بیشتر جوش ها هم در ناحیه که ماسک میزنم هستش
    لطفاً راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۴ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      روزانه 3 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۵ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۸ سالمه و صورتم بخصوص چونه و پیشونی ام جوش زده و بعضیاشون زیر پوستی هستن چیکار میتونم انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری جمعه ۱۵ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      روزانه 2 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۱۲ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی من 16 سالم هست و جوش های روی گونه زیر پوستی میزنه و زیاد هست ریز قرمز هست بعد میگن برای غرور جوانی هست اما شنیدم زیر پوستی میمونه و بدتر میشه یه روش سریعتر چی هست که خوب کنه با پماد یا دارویی هست
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۱۲ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      سلام

      روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      روزانه 2 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

  • تصویر کاربر شکیبا چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام.من ۳۸ سالمه و هنوز گاهی اوقات خصوصا در فصل زمستان روی خط فک و چانه جوش زیرپوستی میزنم الان یکماهه درگیرم و هر روزم یه جدید میزنه میشه راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)

      سلام

      علی الحساب روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      روزانه 3 بار ژل موضعی مترونتدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

  • تصویر کاربر گیسو شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر من 40 ساله هستم الان چند سالی هست روی پیشانی و گاها اطراف لبها و چانه ام جوشهای ریز زیرپوستی غیر چرکی هست که بعضا کم و زیاد میشه ممنون میشم بفرمایید برای درمانش باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر زهره شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من هر کاری‌که گفتن کردم اما جوشای پیشونیم اصلا پاک نشد بعضی ها میگن غرور جوانی بعد من کلا۱۳سالمه بعضی ها میگن بخاطر چیپس و گرمی من ۲ماه نخوردم ولی هنوز چوشام نرفتند چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی مهمترین اقدام شناسایی و تا حد امکان حذف یا کنترل عامل زمینه ساز است. برای درمان علاوه بر کنترل عوامل زمینه ساز ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا موضعی و حتی لیزر باشد ممکن است دوره درمان طولانی باشد. در اینگونه موارد باید صبور بود نگران نباش و برای معاینه دقیقتر به پزشک مراجعه کن ممکنه نیاز به بررسی های تکمیلی باشد موفق

  • تصویر کاربر سما شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من جوش درصورتم دارم چه کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری شنبه ۱۸ دی ۰( 2 سال پیش)

      سلام جانم

      روزانه یک بار صابون کلیندا بزن

      روزانه 3 بار ژل موضعی مترونیدازول بزن

      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود

      موفق

درحال دریافت اطلاعات

مقالات مرتبط

با ما در تماس باشید

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پرسش از دکتر