آدرس : ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه 2 واحد 12
02122704076
drentezari@

بوتاکس (حذف چین و چروک) و جوانسازی

بوتاکس

امروزه بوتاکس شایع‌ترین عمل زیبایی در آمریکاست و در کشور ما نیز شیوع بالایی پیدا کرده است. چروک صورت ۲ نوع است؛ نوع اول چروک‌های دینامیک است که در اثر انقباض عضلات ایجاد شده‌اند. در سنین پایین که پوست الاستیسته خوبی دارد، این نوع چروک‌ها باقی نمی‌ماند اما در سنین بالاتر ۴۰-۳۵، چون الاستیسیته پوست پایین می‌آید، انقباض عضلات زیر پوست باعث می‌شود چروک‌ها از بین نرود و آثار چین خود را نشان دهد.

دیسپورت (بهترین نوع بوتاکس)

دیسپورت (بهترین نوع بوتاکس)

در دنیای پر تنش امروزی و با توجه به شرایط اجتماعی جهانی، پیشگیری از پیری صورت و جوان سازی پوست با ازبین بردن چین و چروک ها به یکی از محبوبترین روش های درمانی برای جوانی تبدیل گردیده است به گونه ای استفاده از این روش ها از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۰ هر ساله رشد بسیار بالائی داشته است و طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا این آمار در ابتدای سال ۲۰۱۱ تقریبا” ۵۰ برابر بیشتر از سال ۲۰۰۰ بوده است. دلیل این رشد روز افزون نتیجه گیری سریع و کم عارضه بودن نسبت به روش های جراحی می باشد.

این حالت در ناحیه پیشانی، بین ابروها و دور چشم و قسمت بالای بینی بسیار واضح دیده می‌شود و با درجه‌های خفیف‌تری در ناحیه گردن، دور لب‌ها و چانه‌ ظاهر می‌شود. این چین و چروک‌ها را فقط بوتاکس برطرف می‌کند و جایگزین دیگری ندارند. البته لیزر می‌تواند کمک کننده باشد اما نتیجه دیگری ندارند. البته لیزر می‌تواند کمک‌کننده باشد اما نتیجه ضعیفی دارد، سختی کار بیشتر است و به تعداد جلسات زیادی نیاز دارد.

نوع دوم چروک‌ها به دلیل تجمع نور خورشید، و از دست رفتن الاستیسیته پوست و شل و افتاده شدن پوست، به وجود می‌آید. این نوع چروک‌ها با کرم‌ و تزریق بوتاکس از بین نمی‌روند و حتماً به استفاده از چند تکنولوژی لیزر برای جوان‌سازی پوست نیاز است.

توکسین بوتولینوم یک پروتئین تولید شده توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که قوی ترین سم شناخته شده جهان می باشد. این سم یک نوروتوکسین neurotoxin   بوده و مقدار بسیار کمی از آن می تواند منجر به مرگ شود. سم بوتولیسم، قویترین سم موجود در جهان است که چند گرم آن می‌تواند به مرگ تمامی مردم جهان منجر شود.مصرف سم بوتولینوم به صورت خوراکی موجب ایجاد بیماری بوتولیسم  که یک بیماری جدی وتهدید کننده حیات در انسان است می شود.

تزریق توکسین بوتولینوم برای درمان خطوط بیش فعال صورت یک روش سریع و نسبتاً غیر تهاجمی است که تغییر قابل توجهی در خصوصیات زیبایی شناختی صورت ایجاد می کند و مدت بهبودی در این روش حداقل است. رضایت بیمار و عوارض جانبی خفیف سبب استقبال گسترده از این روش در طی دهه گذشته شده است.

سالها تجربه در مورد توکسین بوتولینوم نشان داده است که این توکسین در درمان چروکها یک روش ایمن و مؤثر است. در صورتی که تزریق به درستی و با اطلاعات دقیق از ساختمان عضلانی صورت و نیز آگاهی کامل از ماهیت عملکردی توکسین انجام گیرد عوارض جانبی شایع نبوده و عمدتاً عوارضی خفیف و گذرا می باشند و تا امروز هیچ عارضه جدی یا طولانی مدتی از آن گزارش نشده است.

مکانیسم اثر بوتاکس چگونه است؟

بوتاکس با مهار ترشح ماده استیل کولین در محل اتصال عصب به عضله باعث فلج شدن موقتی عضله می شود. شکل های زیر این مکانیسم را به وضوح نشان می دهد.

botox_mechanism_of_action-1

اتصال ملکول بوتاکس به سطح عصب حرکتی

ورود به سلول از طریق وزیکول های کوچک

ورود به سلول از طریق وزیکول های کوچک

فلج شدن عضله مربوطه

فلج شدن عضله مربوطه

در چه مواردی می توان از بوتاکس استفاده نمود؟چین های پیشانی خط اخم چین های اطراف چشم خط خنده چروک های اطراف لب افتادگی و چروک های چانه چروک های عمودی و افقی در گردن

 

آیا استفاده از بوتاکس در درمان تعریق بیش از حد موثر است؟ از این توکسین در درمان بیش تعریقی یا هیپرهیدروز نیز استفاده میشود. هیپرهیدروز یا بیش تعریقی، تحت عنوان تعریق بیش از حد فیزیولوژیک، که برای حفظ تعادل حرارتی بدن لازم است، تعریف میشود. این بیماری به شدت باعث ایجاد اختلال در فعالیتهای روزانه زندگی، روابط اجتماعی و فعالیتهای شغل میگردد. هیپرهیدروز اولیه یا ایدیوپاتیک معمولاً به شکل کانونی و محدود به زیر بغل، کف دستها، کف پاها و صورت است. نوع ثانویه می تواند موضعی یا فراگیر باشد و کل بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

اثربخشی تزریق بوتاکس چقدر است؟

تزریق بوتولینوم برای مقاصد زیبایی تا ۹۰ درصد نتیجه ‌بخش است و در حدود ۸۰ درصد از مصرف‌کنندگان از تزریق آن راضی هستند. به همین دلیل اکثراً برای تکرار جلسات تزریق مراجعه می‌کنند. تزریق ماده بوتولینومA روشی مطمئن و مؤثر برای رفع و کاهش چروک‌های دور چشم و پیشانی و اخم صورت است. به اعتقاد برخی از پزشکان، در فاصله زمانی یک تا دو هفته بعد از تزریق ماده می‌توان تا ۱۰ سال جوان‌تر شد!

در فاصله ۲ روز تا ۲ هفته بعد از تزریق، آثار تزریق ظاهر می‌شود. اوج اثر ماده به‌طور متوسط ۱۰ روز بعد از تزریق است، اما دوام آثار مثبت در افراد مختلف متفاوت است. در اغلب موارد، این دوره حدود ۳ تا ۷ ماه طول می‌کشد. در تعداد کمی از افراد نیز تأثیر اولین تزریق ۹ تا ۱۲ ماه و حتی در موارد نادری، یک سال و نیم پابرجا می‌ماند.

تزریق دوم معمولاً ۳ تا ۴ ماه بعد از نوبت اول و تزریق سوم ۱۲ ماه بعد از اولین تزریق، با هدف دوام حالت فلجی عضلات صورت و صاف ماندن پوست و ایجاد عادت اجتناب از حالات تولیدکننده چروک، انجام می‌شود. پس از چند نوبت تزریق به فرد آموزش داده می‌شود تا در صورت مشاهده برگشت انقباضات و چروک‌های قبلی، برای تزریق مجدد مراجعه کند

موارد منع استفاده از بوتاکس چیست؟

زنان باردار، زنان شیرده، کودکان زیر دوازده سال، افرادی که از تزریق ماده انتظارات غیرواقعی دارند، بیمارانی که ثبات روانی ندارند، افراد با سابقه حساسیت نسبت به هرکدام از اجزای دارو، افراد با سابقه بیماری‌های عصبی‌ـ‌عضلانی مانند میاستنی‌گراو و ام‌اس، کسانی که تحت درمان با داروهای آنتی‌بیوتیکی نظیر جنتامایسین قرار دارند و نیز مصرف‌کنندگان گروهی از داروهای قلبی نمی توانند ازاین ماده استفاده کنند.

عوارض تزریق

تاکنون به نظر می رسد بوتاکس روشی کم‌عارضه است و عوارض مطرح‌شده برای آن نادر، جزئی و گذرا هستند. از عارضه‌های بی‌اهمیت و گذرای بعد از تزریق می‌توان به قرمزی محل تزریق، ورم موضع، خون مردگی به خصوص در نواحی دور چشم، درد محل تزریق، سردردی که ممکن است تا ۳ ساعت طول بکشد، تهوع مختصر، ضعف عمومی و خارش اشاره کرد. بعضی عوارض احتمالی دیررس که اهمیت بیشتری دارند نظیر دوبینی، افتادگی پلک و ابرو نیز مطرح هستند. البته این عوارض در صورت رعایت نکات ظریفی از جانب پزشک و بیمار قابل پیشگیری‌اند و اغلب آنها به‌مرور زمان و خودبه‌خود اصلاح می‌شوند.باید توجه داشت که در صورت بروز ورم شدید در ناحیه تزریق ماده، خونمردگی وسیع و نیز مشاهده افتادگی در پلک و ابرو باید پزشک را از آنها مطلع کرد

هم اکنون بوتاکس در آمریکا روشی است که بیشترین استفاده از آن برای زیبا سازی صورت می شود.

در زیر چند نمونه از اثربخشی تزریق بوتاکس بعد از دو هفته از اولین تزریق نشان داده شده است.

 

 

 

در صورتی که مایل به تزریق بوتاکس  هستید:

  1. حتما با تیم درمانی خود مشورت کنید
  2.  به هیچ عنوان در مکان های غیر پزشکی اقدام به درمان نکنید  
  3. حتما مطمئن شوید که بوتاکس شما مورد تائید وزارت بهداشت باشد و از تزریق بوتاکس های ارزان قیمت و نامطمئن اکیدا پرهیز کنید
  4. بوتاکس های مرغوب معمولا گرانقیمت بوده و به هیچ عنوان بوتاکس ارزان قیمت را انتخاب نکنید
  5. بوتاکس اولین گام برای از بین بردن چین و چروک ها نیست
  6. بوتاکس قوی ترین سم موجود است لذا همواره مراقب باشید
  7. در صورتی که سابقه حساسیت دارید به هیچ عنوان اصرار به تزریق بوتاکس نداشته باشید
  8. امکان تزریق بوتاکس در مطب دکتر انتظاری به هیچ عنوان وجود ندارد

 

آخرین پرسش ها

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود که از طریق ای میل برای شما ارسال شده را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید

ثبت سوال جدید

سوال خود را در اینجا ثبت کنید و از سیستم کد رهگیری دریافت نمائید. پاسخ شما حداکثر تا 24 ساعت آینده از طریق  ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Taher یکشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۷ ۱۳:۱۹( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر با دیدن عکسایی ک از این بیماری هست و مطالبی ک شما تعریف کردین من ب بیماری هرپس دچار شدم.. اما الان برطرف شده.. اما نگرانی من از جای زخم و قرمزیشه ک چگونه میتونم برطرفش کنم ؟؟ ممنون میشم بهم کمک کنین
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۷ ۱۳:۱۹( 3 ماه پیش)
      سلام جانم
      طی 3 تا 10 روز آینده زخم هرپس بهبود خواهد یافت
      نگران نباش ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      موفق
  • تصویر کاربر جهانگیر چهارشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۷ ۱۷:۳۳( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    من چند روز پیش تصادف کردم در این تصادف مشکلی برام پیش نیومد فقط در حد 1 یا 2 سانتی متر پوست قسمت کلاهک الت تناسلی من کنده و خراشیده شد الان از پماد ترمیم کننده استفاده میکنم میخواستم بدونم پوست قسمت کلاهک الت تناسلی مثل پوست سایر نقاط بدن خودش ترمیم میشه ؟؟ یا نیاز به جراحی هست؟؟
    منظورم این هستش که پوست قسمت کلاهک ناحیه تناسلی با سایر نواحی بدن فرق دارد یا خیر ؟؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۷ ۱۷:۳۳( 7 ماه پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی در صورتیکه خراشیدگی سطحی باشد با مصرف کرم ترمیم کننده مشکل برطرف خواهد شد
      در واقع واکنش پوست این ناحیه با سایر نواحی بدن یکسان است
      موفق
  • تصویر کاربر عطا دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ ۱۵:۵۶( 11 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر بنده دریانوردم گرفتار این زگیلا شدم فکرم رو بدجور مشغول کرده و ایا به لیزر نیاز دارم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ ۱۵:۵۶( 11 ماه پیش)
      سلام جانم
      چنانچه پاپول مرواریدی آلت مطرح باشد معمولا نیاز به درمان ندارد
      ولی در صورتی که از نظر ظاهری آزار دهنده باشد لیزر بهترین روش درمانی است.
      امکان از بین بردن این حالت با دارو وجود ندارد.
      بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      موفق
  • تصویر کاربر معین یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۶ ۱۵:۵۰( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام ببخشید مزاحم شدم میخواستم بدونم بعضی افراد مسن زیر پوستشون پر از کیست های چربی میشه
    این بیماری واگیر دارد یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۶ ۱۵:۵۰( 1 سال پیش)
      سلام جانم
      در صورتیکه کیست اپیدرمال یا لیپوم یا حتی فولیکولیت مطرح باشد معمولا واگیردار نیستند
      ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود
      موفق
  • تصویر کاربر نوراله سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ۲۳:۳۹( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    در آوردن جوش روی آلت تناسلی و مثانه و زیاد شدن آنها قبلا"شما لیز را توصیه کردید ولی برای من امکان پذیر نیست لطفا اگر امکان دارد درمان داروی بگویید
    پماد ضد التهاب و مترونیدارول، وان آن جی،واسیکلوویر هم مصرف کردم ولی درست نشد
    مرحله بعد
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ۲۳:۳۹( 1 سال پیش)
      علیکم السلام
      توصیه می کنم به نزدیکترین بیمارستان تامین اجتماعی در شهر یا روستای خود مراجعه کنی
      باید هرچه سریعتر اقدامات درمانی انجام شود
      از هر گونه اقدامات خود سرانه پرهیز شود
      خطر کاملا جدی است
  • تصویر کاربر پردیس چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ ۰۰:۲۲( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    من یک خال مو دار به پشت ران پا دارم که قبلا یک بار چند سال پیش لیزر کردم ولی رفع نشد الان تازگی درد خفیف اون ناحیه احساس میکنم میخواستم ببینم ایا خطر سرطانی شدن هست؟؟؟؟ واین که خالم مادر زادیه و من 19 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ ۰۰:۲۲( 1 سال پیش)
      علیک سلام
      با توجه به شرایطی که ذکر می کنی بهتره برای ارزیابی دقیقتر و نمونه برداری به پزشک مراجعه کنی
      البته معمولا جای نگرانی زیادی نیست
  • تصویر کاربر p.g یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ۲۱:۲۰( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    قرص راکوتان باعث ایجاد سرطان میشود در آینده؟من 120عدد خوردم میخواستم ببینم آیا صحت داره این موضوع؟چه آزمایش هایی باید بعد خوردن این قرص داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ۲۱:۲۰( 1 سال پیش)
      سلام جانم
      راکوتان عوارض متعددی دارد ولی معمولا باعث سرطان نمی شود
      نگران نباش و با پزشک معالجت در خصوص داروی جایگزین مشورت کن
      موفق
  • تصویر کاربر مایده دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ۰۵:۴۴( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    یکماه پیش خالبرداری بادستگاه rfانجام دادم 7 تا ریز در گونه ها و بینی،برای بهبود جای زخم از پماد سیکالفیت استفاده کردم بهترشده اما کاملا نه دوتاش هنوز حالت گوددارد و بقیه هم صاف شده اما قرمز رنگ است، درمان را با این پمادادامه بدم یا از درمان دیگری استفاده کنم که گودی و قرمزی کامل ازبین برود؟
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ۰۵:۴۴( 1 سال پیش)
      علیک سلام
      صبور باش. معمولا به مرور زمان این مسئله رفع خواهد شد
      حتما با پزشک معالجت هم مشورت کن
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ۲۰:۰۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر انتظاری
    من ******* هستم بیمار شما که هفته پیش مراجعه کردم. یک سوال در مورد نحوه مصرف داروهایی که به من دادید داشتم.
    با توجه به اینکه ضایعات اچ پی وی روی سطح پوست من خیلی منتشر و ریز هست من مجبورم محلول پودوفیلین را روی سطح پوست پخش کنم و نمیتوانم از پماد زینک اکساید همزمان استفاده کنم, در حال حاضر پوستم دچار التهاب و سوزش خفیف شده و من تصمیم گرفتم روزهایی که پودوفیلین نمیزنم از پماد استفاده کنم آیا این روش صحیح است؟و اینکه آیا میتونم قبل از استفاده از پودوفیلین مقداری وازلین روی پوستم پخش کنم؟
    ممنون از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ۲۰:۰۷( 1 سال پیش)
      سلام جانم
      این واکنش در اثر مصرف پدوفیلین طبیعی است . لذا باید همواره پدوفیلین با احتیاط مصرف شود
      استفاده از کرم زینک اکساید در سایر روزها بلامانع است
      در هر شرایطی در زمان استفاده از پدوفیلین باید روی زگیل ها کرم یا وازلین استفاده نشود ولی اطراف آن بلامانع است
      نگران نباش و دارو را با احتیاط مصرف کن
      موفق
  • تصویر کاربر فريبا پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ ۱۱:۳۱( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر ، مدت ٣ روزه كه در ناحيه لُب كوچك ( الت تناسلي) يك چيزى شبيه جوش خيلى ريز مشاهده كردم كه دردناك هستش وقتى دست ميزنم ، عكسى ضميمه مى كنم خدمتتون سپاس گزارم و منتظر پاسختون هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ ۱۱:۳۱( 1 سال پیش)
      سلام جانم
      البته بدون معاینه نمی توان نظر دقیقی داد ولی بر اساس عکس ارسالی احتمالا وستیبولار پاپولوزیس مطرح باشد
      معمولا جای نگرانی نیست ولی بهتره برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه کنی
      در ضمن علی الحساب روزانه یک بار با بتادین ناحیه را شستشو بده
      کمپرس گرم نیز کمک کننده است
      موفق
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر
از بین بردن چین و چروک پیشانی
آنژیوگرافی
تنگی مجرای ادراری
جوانسازی پوست
متخصص ارتوپد
رژیم لاغری
اتوماسیون مالی تحت وب
درمان واریس
درمان پروستات
لیزر موهای زائد
درمان زگیل تناسلی
درمان فشار خون
درمان زگیل تناسلی زنان
ناباروری
مرکز پزشکی هسته ای
اصلاح طرخ لبخند